Tudomány

A földönkívüliek már észrevehették a Földet: durva dolgok jöhetnek a tudósok szerint

Egy lehetséges idegen civilizáció már észrevehette a Földet és az emberiséget – állítják a tudósok. Hamarosan bekövetkezhet a kapcsolatfelvétel egy másik civilizációval.

A Föld és az emberiség felhívta a figyelmet magára: csak idő kérdése, hogy észrevegyenek

Igaz, hogy ma kevesebb a nagy teljesítményű televízió- és rádióadó, a mobil kommunikációs rendszerek elterjedésének hatása mindent meghatároz.

a rendszerek egyébként kis teljesítményt képviselnek, de az eszközöknek az integrált spektruma jelentős

Hirdetés

-állítják a tudósok.

A jelenlegi becslések szerint az évtized végére százezer műhold fog keringeni a Föld körül. A Föld már most is fénylő anomália a rádióspektrumban – ha ez a trend folytatódik, felismerhetővé válunk a megfelelő technikával rendelkező idegeneknek.

Sőt, egyes vélekedések szerint már észre is vehettek minket, de még nem telt el elég idő ahhoz, hogy válaszoljanak vagy ideérjenek, ha valóban útnak indultak a felfedezésünket követően.

Hitler lesz az első hírnöke az emberiségnek a földönkívüliek szemében?

Sokan emlékezhetnek a Contact, azaz Kapcsolat című filmre és annak híres jelenetére, melyben az idegenek a Hitler által megrendezett majd elsőként sugárzott olimpiai játékok felvételét visszasugározva léptek kapcsolatba az emberi civilizációval.

Ez volt ugyanis az első olyan intenzitású jel, mely kijuthatott a világűrbe és most is hihetetlen sebességgel szeli a kozmoszt és távolodik tőlünk, hogy egy napon talán egy másik civilizáció “befogja” és értelmezze mint jelet.

Elviekben tehát bár bizarrul hangzik, de a filmben felvetett dolog akár meg is törétnhet.

Azonban a tudósok szerint sokkal valószínűbb, hogy más, a Földről származóm jelforrások és adások keltik majd fel az idegenek figyelmét, vagy talán már fel is keltették.

Észlelhették az ember okozta rádiójeleket

“Napról napra egyre többet tudunk az exobolygókról a Kepler, a TSS vagy a James Webb űrteleszkóp segítségével.

Úgy vélem, minden esély megvan rá, hogy van egy fejlett idegen civilizáció, ami képes lehet észlelni a Föld bolygóról származó, ember okozta rádiószennyezést”

Hirdetés

– mutatott rá Dr. Nalini Heeralall-Issur, a Mauritiusi Egyetem adjunktusa.

Mivel azonban a távolságok hihetetlenül nagyok, ezért minden történés évek, évtizedek, vagy évszázadok késleltetésével zajlik.

Ha a közelben vannak, mindössze néhány fényévnyire, az azt jelenti, hogy a Föld mostani állapotát és napjaink rádiójeleit néhány év múlva észlelik, ha válaszolni akarnak, ugyanennyi időre lehet majd szükségük.

A NASA és a SETI szerint még a mi életünkben jönnek az idegenek

Léteznek olyan elméletek, miszerint már néhány évvel ezelőtt észrevehettek minket és alig 6 éven belül jön az első szintű kapcsolatfelvétel egy földönkívüli civilizációval.

A NASA vezetője, Bill Nelson is sejtelmesen nyilatkozott korábban a BBC-nek arról, hogy badarság lenne azt gondolni, hogy teljesen egyedül vagyunk a világegyetemben.

A SETI egyik vezető tudósa szintén nagy tétekben merne fogadni, hogy éveken belül valami olyan felfedezést jelenthetnek be a földönkívüli élettel kapcsolatban, ami igazi mérföldkő lesz az emberiség történetében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!