CímlapsztorikÉrdekes világ

A francia elnök keményen odaszólt Orbán Viktornak: ez nem fog válasz nélkül maradni!

Elég durva… Szerintetek jogos, nem jogos? Vajon mi lesz a viszontválasz?

Kovács Zoltán, Szijjártó Péter, vagy maga Orbán Viktor ezt nem fogja szó nélkül hagyni!

Emmanuel Macron francia elnök azt szeretné, ha Magyarország visszavonná a globális minimumadóra vonatkozó vétóját, és ennek érdekében mindent megtesznek.

Hirdetés

Emmanuel Macron francia elnök az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács péntek délután Brüsszelben befejeződött másfél napos ülése után kijelentette, hogy

mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország visszavonja a globális (társasági) minimumadóra vonatkozó vétóját.

Macron azt is megjegyezte, hogy készek elmenni az észszerűség határáig, de nem tovább, a kompromisszum érdekében – számolt be róla a Népszava.

Az általános 15 százalékos minimum (társasági) adókulcs bevezetésével – mely az uniós vezetők szerint hatalmas hasznot jelentene – a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet keretein belül 140 ország ért egyet.

Az Unió ehhez a nemzetközi megállapodáshoz szeretne csatlakozni, ám Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, mely nem támogatja.

Az Országgyűlés korábban határozatban utasította el a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv elfogadását

– a dokumentumot 118 igen szavazattal, 32 ellenvoks és 6 tartózkodó szavazat mellett fogadta el a Ház.

A Gazdasági bizottság kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztésében az szerepel, hogy az Országgyűlés ellenzi a multinacionális csoportokra az unióban alkalmazandó globális minimumadó-mértékről szóló tanácsi irányelv elfogadását.

Vagyis Macron minentt el fog követni azért, hogy Orbán Viktor és a magyarok is behódoljanak.

Hirdetés

Ne feledjük, Macron korábban Rothschild kötődésű bankárként is dolgozott az üzleti szférában.

Így könnyen lehet, hogy végig “innen fújt a szél”…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.