CímlapsztorikÉrdekes világ

Ursula von der Leyen: csökkenteni kell az otthoni fűtést 2 fokkal – szólított fel minden tagállamot

Ha minden európai háztartásban két Celsius fokkal csökkentenék a fűtést, illetve ennyivel magasabb hőmérsékletet állítanának be a légkondicionálókban, azzal kiváltható lenne az Északi Áramlat I vezetéken érkező teljes orosz gázimport

-jelentette ki Ursula von der Leyen.

Ezek Európában tényleg ennyire h-lyék…?!

Hirdetés

Az EU legelső számú vezetőjének megdöbbentő kijelentését eleinte mindenki csak viccnek gondolta, pedig nagyon is komoly.

Külön aggasztó az, hogy ilyen dilettánsokkal van tele az egész felsővezetése az Európai Uniónak, lásd Timmermans, aki azt javasolta az állampolgároknak, hogy mossanak kevesebbet, szellőztessenek többet, és csavarják lejjebb majd a radiátorokat télen.

Szerintük csak így nyerheti meg Európa az oroszokkal szembeni „ellenállást”.

Ursula von der Leyen és a hozzá hasonlók csak azt felejtik el, hogy nagyon sokan a létminimum alatt élnek szeret az EU-ban és Magyarországon.

Sokaknak klímája sincs…

Így hiába veszik le 2 teljes Celsius fokkal az otthonuk belső hőmérsékletét, klíma híján ott fognak dideregni saját otthonaikban.

Az EU vezetői szerint már nyáron össze kell hangolniuk az erőfeszítéseket a tagállamoknak, hogy télen elkerüljék az ellátási problémákat vagy az áremelkedést .

Közben az Európai Bizottság elemzést készít arról, hogyan lehetne megakadályozni az energiaárak további emelkedését, akár az ideiglenes importárplafonok bevezetésével.

Lényegében ezzel bejelentették: mindenképp szükség lesz arra, hogy az Európai Unió lakossága takarékoskodjon.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.