Misztikum

A gondolatfényképezés valósága: a tudósok szerint létezhet a sokat vitatott pszi-képesség!

Pszi-képességek, telekinézis, elmekontroll

Vajon tényleg képesek vagyunk pusztán a gondolatainkkal tárgyakat mozgatni, és a valóság fizikailag is mérhető részecskéire kihatni?

Vagy akár a gondolatainkat kivetíteni polaroid képekre…?

Az elmúlt évtizedekben számtalan telekinézis és egyéb pszci-képességekkel rendlekező személy borzolta a közvélemény kedélyeit.

Hirdetés

Tibetben a szerzetesek egy része képes úgy megváltoztatni maga körül a környezetet, hogy pusztán csak elméjük erejét használják.

Gondolatokkal változtatják meg a kezükbe kerülő anyagot. Képesek porból aranyat csinálni, tárgyakat lebegtetni.

Ezeket a jelenségeket azonban sohasem sikerült megfejteni, pedig nem egy alkalommal vonultak le Tibetbe különböző tudományos műsorokat forgató stábok. A szerzetesek titkához nem sikerült közelebb kerülni.

A gondolatfényképezés rejtélye

A gondolatok fényképekre vetítése egy még érdekesebb jelenség, mely aligha magyarázható meg a jelen tudományos elméletekkel, ismeretekkel.

Annak idején egy orosz nő képes volt kivetíteni a gondolatait polaroid felvételekre. Ezek a gondolatok álomszerűek voltak és homályosak, de egyes részletek mégis kivehetők.

A hírhedt Nina Kaliguna szintán képes volt gondoltafényképezésre.

A jelenséget sokági nem lehetett érteni, sem megmagyarázni. A gondolat egyfajta tényleges, fizikai manifesztációjának hitték.

A világtörténelemben nagyon kevesen voltak képesek megjeleníteni a belső gondolataikat ily módon.

Ted Serios kivetített gondolatai

A leghíresebb gondolatfotós Ted Serios volt.

Hirdetés

Ted Serios egy hotelszobában ült és egy Polaroid fényképezőgépet szegezett az arcának. Felvillant a vaku. Dr. Jule Eisenbud azonnal elvette tőle a gépet, és kihúzta a fényképet a fényképezőgép hátuljából.

A fényképen Serios arca helyett egy épület jellegzetes körvonalai tűntek elő. Serios számára ez a kép csak egyike volt különös, pszichikus képeinek, más néven „gondolatfényképeinek”.

Ám Dr. Risenbud, a coloradói orvosi egyetem pszichiátriai professzora számára a paranormális képesség olyan lenyűgöző demonstrációját jelentette, hogy ezután éveken át vizsgálta Seriost.

A rejélyt azonban soha nem sikerült megfejtenie.

Eleinte valamiféle trükknek, csalásnak gondolta, azonban ahogyan a vizsgálatokkal haladtak, egyre inkább az bontakozott ki, hogy ez az agy egy rejtett képessége lehet.

A gondolatfényképekből összeállított albumában megtalálható az Eiffel-torony, a Big Ben, a Fehér Ház és a pályán lévő műholdak fényképei is.

Ted Serios később elvesztette tehetségét, képességét, így nem tudták tovább kutatni.

Tudományos elméletek

A szakértők szerint természetesen továbbra is fennáll a turpisság, a csalás lehetősége, azonban a bizonyítékok és jelek nem ebbe az irányba mutatnak.

Sokkal inkább valami felé, amit még ma nem teljsen értünk.

A tudósok szerint a gondolatok kihatnak a fizikai valóságra, és valamilyen rejtett információs csatornán képesek arra, hogy kölcsönhatásba lépjenek a fizikai valóságban létező részecskékkel, anyagokkal, így végső soron a tárgyakkal.

Sokak szerint talán a híres kettős-rés kísérlet is ennek a bizonyítéka illetve kulcsa…

Még rengeteg a megválaszolatlan kérdés a gondolatfényképezéssel kapcsolatban, de idővel talán megkapjuk azokat az oly régóta áhított válaszokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!