Misztikum

Az orosz kísértetvonat rejtélye: “nem szerepel semmilyen menetrendet, de bármikor megérkezhet!”

Oroszország egyes régióiban rendre látták már felbukkanni, a peronra begurulni, majd eltűnni… az állítólag elátkozott utasokkal teli szerelvény legendája mögött sokkal több igazság rejlik, mint elsőre hinnénk…

Vigyázat, hátborzongató utazás következik!

A szemtanúk beszámolója a vonatról

A vonat állítólag teljesen eltér minden más vonattól, amit látni lehet. A szerelvényt bolygó vonatnak is hívják, mert mindenfelé megjelenik, mintha bolyongana az állomások között.

Hirdetés

A szerelvényen nincs semmilyen tábla, sem úti cél…

A szemtanúk egy meglehetősen régi, múlt századi gőzmozdonyként írják le, ami három vagont vontat maga után.

Ezek üresek, mondják akiknek volt alkalmuk bepillantani. A fülkék ajtajai nyitva állnak, a legtöbb ablakon összehúzták a függönyöket.

A mozdonyvezető kabinjában nincs egy lélek sem. Pedig állítólag valaki van a vonaton, legalább egy ember…

Mások szerint pedig elátkozott lelkek ülnek rajta, de nem mutatkoznak földi halandóknak.

A vonat bizarr háttérsztorija

A vonat története eredetile még 1911. júliusábna indult. Eedetileg Rómából indult Párizsbam rengeteg ujtassal, szinte tömve voltak a vagonok.

A vonat azonabn váratlaul eltűnt a két úti cél között.

A két állomás között eltűnt szerelvényt már éjszaka elkezdték keresni, azonban semmi nyomát nem találták. Katasztrófa vagy bármi egyéb okra utaló jeleket nem találtak.

Az utasokat 30 év múlva találták meg?

Természetes módon ez a dolog elkezdte érdekelni egyfelől az újságírókat, az akkori média embereit, de néhány nyitottabb gondolkodású tudóst.

Az Ukrán Tudományos Akadémia paranormális jelenségeket kutató bizottságának vezetője Vaszil Lescsatíj talán egyenesen kötelességének érezte, hogy megismerkedjen az esettel.

Hirdetés

Nem volt könnyű dolga, hiszen senki nem tudhatta, mikor és hol bukkan fel ismét a kísértetvonat. Addig legtöbbször Ukrajnában, és nem is egyszer éppen a Krím-félszigeten látták. Kicsit utánaolvasva a dolognak Lescsatíj már sejtette, hogy ez csakis az a vonat lehet, amelyik 1911-ben tűnt el egy olasz alagútban.


Egy régi újságcikkekre bukkant az 1940-es évekből. Az írások szerint a helyi pszichiátriai intézetben kezeltek egy darabig pontosan 104 olasz embert, akik egyhangúan, kivétel nélkül azt állították, hogy Itáliából érkeztek Mexikóba vonattal.


A 107. utassal mi történhetett? … A mozdonyvezető sorsára már talán soha nem terül fény.

Bizarr magyarázatok, kvantumugrás, téridő utazások

A vonat létére, és a szemtanúk ebszámolóira az elmúlt évtizedekben számtalan bizarr magyarázat született, melyek hol tudományosak, hol kevésbé tudományosak voltak.

Mikolaj Cserkasin –szintén Ukrajnából kijelentette, hogy a kísértetvonat valamiféle téridő lyukakon keresztül vándorolhat.

Ga ez igaz, akkor a vonat az idő nagy részét egy párhuzamos világban tölti, de időnként egyes lyukakban eltűnve a mi földi világunkban jelenik meg.

Ivan Pacej matematikus-kandidátus szerint az egész világot behálózó vasúti sínek a legnagyobb építmény, amit ember készített a Földön.

Ennek a gigantikus, fél bolygót behálózó fémszerkezetnek akkorák a méretei, hogy az már képes megváltoztatni bolygónk geofizikai terét, a mágneses mezőket, és ezáltal a téridőt is.

A szkeptikus és faék egyszerűségű magyarázat szerint pedig egyszerű folklórról van szó, városi legendáról.

Ez a verzió azonban nem tud elszámolni az elmúlt évtizedek alatt összegyűlt rengeteg tanúbeszámolóval…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!