CímlapsztorikÉrdekes világ

A gyógyuló Föld 7 csodája, amit a karantén idézett elő: EZ a fontos, nem mi

Mi ugyanis csak apró porszemek vagyunk a gépezetben.

Megtűrt vendégek a Föld hátán.

Most, hogy minden káros, romboló emberi tevékenység leállt, az anyatermészet és a világ megmutatta a szunnyadó bolygó 7 csodáját.

Hirdetés

Visszafoglalja a természet a nagyvárosokat

Erről rengeteg videó és kép van már a neten és a Youtube-on. A világ nagyvárosaiban annyira megüresedtek az utcán, hogy ott őshonos vadállatok csatangolnak a járdákon és a magkr ahagyott autók között.

Szarvasok, őzek, de még majmok és tigrisek is, vagy épp farkas falkák…

Az egészből az jön le a természettudósoknak, hogy a természet újra “magára talált” és visszafoglalta a városainkat.

Elcsendesedett a Föld

A weather.com számolt be arról, hogy magára a földkéregre is nagy hatással van az, hogy csökkent az emberek mozgása, és aki csak teheti, próbál otthon maradni. Elmondható tehát, hogy jelentős mértékben csökkent a szeizmikus zaj és a rezgés.

Korábban a kutatók csak karácsony idején tudtak hasonló eredményekről beszámolni.

Elméletileg ez a rezgés szegény állapot segíthetne hosszabb távon a földrengések megakadályozásában is.

Drámaian csökkent a légszennyezés, lehet látni a Himaláját

Az emberek a világ legszennyezettebb városai fölött is kék égboltot látnak. Kína 30%-kal járul hozzá a világ szén-dioxid kibocsátásához, de a február-március közti időszakban a szén-dioxid kibocsátás is 25%-kal csökkent az országban.

Más területeken, a Bay Area környékén és Olaszország fölött is kékebb égboltra nézhetnek fel az emberek.

Tibetben több száz km távolságból is lehet látni a Himaláját, olyan pontról is, ahonnan korábban soha.

Hirdetés

Légszennyezésben jóval többen halnak meg.

Rengeteg emberélet menekülhet meg

Bizony. A koronavírus olyan nagymértékben csökkentette a légszennyezést, hogy idén és az elkövetkező években statisztikailag mérhetően jóval kevesebben fognak ebben meghalni.

Bár nem tudni, hol áll meg a vírus halottainaka száma, de sok számítás szerint sokkal többen menekülnek meg a légszennyezés ideiglenes megszűnése miatt.

Ez pedig a járvány “számlájára” írható.

Leomlottak a határok

Amikor Olaszországban súlyossá vált a helyzet, Kína egészségügyi szakértőket és felszereléseket küldött a vírus elleni küzdelemhez. 10 000 tüdőventilátort, 2 millió arcmaszkot és 20 000 védőruhát biztosítottak az európai országnak.

Az Egyesült Államok 17,8 tonna orvosi felszerelést küldött Kínába, többek közt maszkokat, köpenyeket és védőruhákat, miután kitört a járvány.

Az emberek és családok újra egymásra találtak

Válság idején az emberek természetüktől fogva összegyűlnek, és segíteni próbálnak egymásnak. Genetikailag arra vagyunk beállítva, hogy támogassuk egymást a szükséges időkben, mivel ez a magatartás évezredeken át segített bennünket a túlélésben.

Noha ez a legtöbbek számára rendkívül stresszes időszak, különösen a világ minden tájáról folyamatosan érkező rossz hírek miatt, még így is örömünket lelhetjük a családunk és a barátaink társaságában.

Emellett a közösségek is összefognak, hogy segítsenek a rászorulóknak. Mindenhol hallani történeteket emberekről, akik bevásárolnak az idős szomszédoknak, gyógyszert vásárolnak a betegeknek, maszkokat és kesztyűket adományoznak a kórházaknak.

A velencei csatornák vize megtisztult

Amióta csökkent az állandó hajóforgalom, leülepedett a csatornák zavaros vize, és a lakosok olyan tiszta vízről számolnak be, amiben jól láthatók a bennük úszkáló halak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.