Misztikum

A halál után az univerzummal egyesülsz – mikrotubulusokat fedeztek fel az agyban, az emberi lélek rejtőzhet bennük!

Nemrégiben nagyon fontos felfedezés rázta meg a tudományos világot. Régóta sejtették, de nem voltak biztosak a létezésében.

Ismeretlen struktúrák az agyban

Végül megerősítették: létezik az agyban az ismeretlen biológiai struktúra: a mikrotubulusok.

Ezek olyan struktúrák az agyban, amik kvantuminformációkat is tárolhatnak: végső soron egyes feltételezések szerint az emberi lélek tárolására is alkalmasak lehetnek, vagyis itt fészkel a tudatunk.

Hirdetés

Ha ez így van, az megerősítheti a halál utáni élet feltételezett létét is.

Ezek nem csak sejtszinten, hanem kvantumszinten létező adatokat hordozhatnak. A tudósok egyelőre még nem teljesen értik a működésüket, de folyamatosan vizsgálják őket.

Egyes elemzések szerint nem kizárt, hogy az agyunk éppen ezek segítségével képes lehet 11 dimenzióban is gondolkodni. Egyes agyi struktúrák ugyanis csak a 11 dimenzió egyenletbe hozásával értelmezhetők.

A lélek tárolói, itt fészkel a tudat?

Ez a kvantuminformáció halmaz lehet a kulcs a lélekhez” – magyarázzák a tudósok.

Sir Roger Penrose és Stuart Hameroff vezető agysebészek is azt állítják, hogy ezek a mikrobutulusok lehetnek a rejtélyhez vezető úton elejtett morzsák.

A kvantum állapot, vagy energia ezekben a struktúrákban van jelen. ha valaki meghal, akkor ez valamilyen eddig nem ismert folyamat során elszabadul, és szétáramlik az univerzumban, vagy egy másik létezési síkba “párolog el”.

Emiatt lehet az, hogy a test halálakor minden ember könnyebb lesz 21 grammal.

A 21 gramm pedig ténylegesen a tudat vagy a lélek súlya lehet – állítják.

Penrose elmélete, az úgynevezett Összehangolt Objektív Redukció vagy Orch-OR László Ervin A-mező elméletét gyerekjátékká teszi.

Hirdetés

Megpróbál egy olyan tudat elméletet adni, ami az agyban található úgynevezett mikrotubulusok kvantum állapot struktúráján alapszik.

Ez alapvetően azt mondja, hogy az agy mikrostruktúrájában egy kvantumszintű energia van jelen, és ez az alapja a tudatnak, és Hameroff azt sugallja, hogy amikor valaki meghal, a kvantum állapot vagy energia.

A halálközeli élmények nyitja

A halálközeli élmények is megmagyarázhatók ezzel a kvantum energiával, és azt állítja, lehetséges, hogy képes létezni az univerzumban a végtelenségig, mely elhagyja halálkor az idegrendszert, majd visszatér, amikor a páciens újraéled.

Ez szó szerint egy Fizikalizmuson alapuló elmélet, mely úgy tűnik megerősíti, hogy létezik lélek.

Elméletének kifejlesztését Penrose a Gödel-tétel matematikai szempontjaira alapozta, két matematikai logikai tétel, mely végül is kimondja, hogy az emberi elme szükségszerűen komputációs.

Ez egy nagyon bonyolult matematikai filozófia, és Penrose értelmezése, mely nem ért egyet a Gödel-tétellel, nagyon ellentmondásos és vitatott.

Valójában kvantuminformációkkal leírható egy emberi lény?

Ha valóban azok ezek a kvantuminformációkat tároló mikrotubulusok, amik, akkor az rengeteg egyéb kérdést felvet.

Például azt, hogy vajon egy emberi lény élete, jellemvonása, gondolatai és LELKE leírhatók e pusztán kvantuminformációkkal.

Ha igen, akkor mindannyian értelmezhetőek vagyunk térben és időben egy egyenlettel.

Vagyis elméletben létezhetne tökéletes másolata a tudatunknak és a lelkünknek. A kvantuminformációk azonban jóval többet tárolnak, mint matematikai képletek, számok és egyenletek.

Egy emberi lélek leírása ma még a legnagyobb kapacitású szuperszámítógépnek is évekig tartó számolást igényelhetne, ha így van…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!