CímlapsztorikÉrdekes világ

A hely, ahol végleg megszűnt a járvány: megvan a koronavírus elleni Szent Grál?

Ha mindenki követné a példájukat, egyszer és mindenkorra hónapokon belül le lehetne számolni a coviddal?!

Eközben felülvizsgálják, megszüntessék-e a kötelező maszkviselést a zárt helyeken is, miután a szabad ég alatt már egy hónapja maszk nélkül járhatnak.

Ennek az országnak minden települése „zöld” járványügyi szempontból, már nincsenek erősen fertőzött piros, közepesen fertőzött narancssárga, vagy enyhén fertőzött sárga színnel jelölt falvak és városok az országban az egészségügyi minisztérium koronavírus-helyzetet mutató honlapja szerint.

Hirdetés

Na, kitaláltad már, melyik országról van szó?

Az egészségügyi minisztérium színeken alapuló „közlekedési lámpa” rendszerének bevezetése, tavaly március óta először számít „zöldnek” mind a 280 izraeli település.

Ez azt jelenti, hogy csak elszórtan vannak koronavírusos betegek az országban.

A következő hetekben felülvizsgálják, megszüntessék-e a kötelező maszkviselést a zárt helyeken is, miután a szabad ég alatt már egy hónapja maszk nélkül járhatnak az izraeliek.

Az újabb enyhítés azért lehetséges, mert a nagyfokú átoltottság nyomán fokozatosan visszaszorulóban van a koronavírus-járvány az országban, csökken az új fertőzöttek száma. Szombaton már csak 17 új esetet mutattak ki 11 581 tesztből, ami 0,2 százalékos arányt jelent.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 milliós lakosságából 5 419 308 embert legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával, ez az ország lakosságának 58,28 százalékát jelenti.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.