CímlapsztorikEgészségünk

A kannabisz 7 keveset hangoztatott gyógyhatása: a gyógyszeripar nem véletlen rettegett tőle évtizedeken keresztül

7 megdöbbentő hatás, amiről a nyugati orvoslás nem beszél, vagy még csak most kezdték el felfedezni, és próbálnak gátlástalan módon pénzt csinálni belőle…

Idegesség ellen

Korábban is jelentek meg tanulmányok arról, hogy a marihuánában lévő fő hatóanyag, a THC megvédheti az agyat az Alzheimer-kór ellen.

Az elmúlt években rengeteg bizonyíték támasztotta alá, hogy a THC és más segédvegyületek alapjaiban felelősek azért, hogy az agyban felgyorsuljon azoknak a fehérjéknek a lebontása, mely a tudomány mai állása szerint nagymértékben felelőssé tehető az Alzheimer-kór kialakulásáért.

Hirdetés

A béta-amiloid fehérjék csomói minden idősödő agyban lerakódnak, ezeket bontja le egyre gyorsuló ütemben az agy, ha valaki kannabiszt fogyaszt.

Enyhíti az Alzheimer tüneteit

A Harvard Egyetem kutatásai is igazolják, hogy egyes kifejezetten kóros esetekben is óriási változást tudtak elérni a kannabisz segítségével állandóan szorongó, mentálisan nem egészséges betegeken.

Ugyanakkor nagyon fontos itt megemlíteni, hogy az adagok is nagyon fontosak, mert a túlzott kannabisz bevitel éppen az ellenkezőjét, paranoiát és feszültséget generálhat.

Természetes daganatölő

Rengeteg olyan hatása van, amiről nem, vagy csak nagyon keveset beszélnek manapság. Az egyik ilyen a rákellenes hatása.

Ez az első bástya, ami kezd bedőlni, ugyanis egyre több kísérlet irányult az elmúlt években arra, hogy rájöjjenek, hogyan képes lelassítani, majd meg is állítani a tumorok növekedését.

Az egészséges szövetekben nem tesz kárt, ellenben a daganatos sejteket megöli, egyfajta sejt apoptózisra kényszeríti, programozza át őket.

Erős fejfájás csillapító

Számos kutatás összegzése során arra jutottak, hogy egyes származékok és a THC együttesen fejtenek ki egy olyan idegnyugtató hatást, mely az elmét módosítva egyszerűen eléri azt, hogy ne fájjon a fejünk, még akkor sem, ha nagyon erős, migrénes fejfájással küzdünk.

Javítja a tüdő általános kapacitását

Egy tudományos kísérlet keretében egészséges emberek tüdejét vetették össze olyanokéval, akik rendszeresen fogyasztottak kannabiszt.

Arra jutottak, hogy a rendszeres fogyasztók körében a tüdő funkciói, és bizonyos értékei sokkal jobbak voltak, mint a kontrollcsoport esetében.

A zöld hályog ellenszere

A hetvenes évek elején a tudósok rájöttek, hogy a marihuána szívása csökkenti a szemgolyó nyomását, azt azonban hogy milyen módon, máig nem sikerült bizonyítani. A marihuána fogyasztás a vérnyomást is csökkenti, mely szintén a szemgolyó nyomás csökkenéséhez vezet.

Hirdetés

A kutatók CB1 receptorokat fedeztek fel a szemben, mely vezérfonalként szolgálhat a zöld hályog és a kender közti összefüggések megértésében.

Szembe juttatható kanabinoidokkal eképzelhető, hogy a jövőben gyógyulást hozó kezelés fejleszthető.

Oldja a menstruációs görcsöket

Friss kutatások bizonyítják, hogy a THC képes még a menstruációs panaszokat is megszüntetni.

Nem enyhíteni, hanem akár teljesen megszüntetni, sőt, a legerősebb menstruációs görcsökkel is elbánik.

Nem véletlen, hogy napjainkra több kannabisz tartalmú tampon is forgalomba került azokban azokban az országokban, ahol a kannabisz legalizáción ment keresztül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!