CímlapsztorikEgészségünk

A kannabisz elképesztő memóriajavító képességgel rendelkezik: valósággal felturbózza az agyat, fiatalítja az idegsejteket

Az emlékezés képességét képes megújítani, sőt, javítani a kannabisz. Egy új kutatás nemrég olyan eredményekkel állt elő, ami alaposan meglepte még azokat is, akik tisztában voltak vele, hogy a kannabisz alapvetően rengeteg kedvező egészségügyi hatással rendelkezik.

Fény derült egy újabb hatásra

A közhiedelemben a kannabisz fogyasztókat gyakran lusta, feledékeny embereknek írják le.

Ez azonban csak kontrollálatlan és nagy mennyiségű dózis esetén igaz.

Hirdetés

Az orvostudomány jelen kutatásai bizonyítják, hogy memóriajavító hatása igen jelentős, ha megfelelő arányban visszük be a szervezetbe.

A kannabisz alkalmi használata roncsolhatja a rövidtávú memóriát, illetve az arra való képességet, hogy új emlékeket raktározz el a hatása alatt.

Ez a hatás azonban ideiglenes és a kijózanodást követően a memóriafunkciók visszaállnak a normálisra.

Segíti az emlékezést?

Az emlékezés számos bonyolult neurológiai mechanizmust foglal magába az agyban. Alap kifejezésekkel élve, amikor felidézünk egy emléket, a neuronjaink az eredeti tapasztalathoz hasonló módon lépnek működésbe, hogy rekonstruálják az adott tapasztalat fontosabb aspektusait.

Amikor kannabiszt fogyasztasz, THC és más vegyületek kerülnek a véráramlatba és utaznak az agyba. Bekerülve ide, ezek a vegyületek megváltoztatják az emlékező funkciót az Endokannabinoid Rendszer aktiválásával.

Ez a biológiai rendszer bonyolult módon kapcsolódik az agy azon részeivel, melyeket a memóriával azonosítanak.

A THC-re válaszoló CB1 receptorok az agyszerkezet hippokampuszként ismert részében találhatók. A hippokampusz az, ahol az emlékeid nagy része feldolgozásra és elraktározásra kerül.

A tudomány mai állása szerint az endokannabinoid rendszer tulajdonképpen egyfajta segély-funkció, ami az emlékek megkülönböztetésére szolgál.

A tanulmány összefoglalva azt állítja, hogy lehet, hogy bódult állapotban problémát okoz a fejben számolás vagy egy beszélgetés követése és hogy nem fogod az élmény minden részletét megjegyezni.

Ennek ellenére a kannabisz semmilyen emlékedre nem lesz negatív hatással, éppen ellenkezőleg.

Hirdetés

Rengeteg kannabisz fogyasztónál figyelték meg egyes kutatások során, hogy segített az emlékezésben, mintha a sejtek regenerálódtak volna.

Rengeteg betegség tünetét enyhíti

Az agyi funkciók közül sok minden másra is hatással van.

Például a skizofrénia egyes állapotaira jelentős hatást tud gyakorolni A tüneteket ugyanis klinikailag is igazolt módon képes enyhíteni, de bizonyos esetekben akár meg is szüntetni.

A CBD befolyásolhatja a tanulást, a memóriát és a figyelmet, és potenciális megoldásokat kínál a skizofrénia számos alapvető tünetére, amelyek kihívást jelenthetnek a meglévő gyógyszerek számára, ilyen például a kognitív károsodás.

Lényegében minimális mellékhatása van, ellenben számos pozitív hatása.

Nem véletlen, hogy ma az orvostudomány egyre inkább nyit a zöld gyógyító növény felé.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!