CímlapsztorikEgészségünk

A kávé új, megdöbbentő hatásaira derült fény: ez mindent megváltoztat arról, amit hittünk róla!

Te is rendszeresen iszol kávét? Akkor tudnod kell róla, hogy milyen hatása van a szervezetre!

Szinte mindenki iszik kávét. Sőt, valamennyi ember életébe olyan szinten beépült, hogy nem indulhat el reggel az élet nélküle.

A világon a második legnépszerűbb ital a víz után.

Hirdetés

Éppen ezért nem vételen folyt vele kapcsolatban számos komoly kutatás, főleg az egészségre gyakorolt hatásai miatt.

Arról már a Titkokszigete.hu is írt, hogy napi 4 csésze kávé rendszeres fogyasztásánál milyen elképesztő dolgokat tapasztaltak a vizsgálatok során.

Most azonban újabb, sokakat megdöbbentő eredmények születtek, melyek más fénytörésben mutatják meg a népszerű természetes serketőként is alkalmazott kávét.

Kimutatták, hogy a kávéban egyes enzimek, és különféle anyagok, így a koffein is a vérbe kerülve 15-45 perc alatt hatni kezdenek, így elérik a csúcshatást, a hasznosulásuk pedig 100%-os.

A kutatók azt is kimutatták, hogy a mérsékelt koffeinfogyasztás növeli a spermiumok mozgékonyságát is, vagyis a kávé, a csoki és a tea is kedvezően hat a férfiak termékenységére.

A mértékletesség egyénként eltér.

A szakértők azt állapították meg, hogy nem mindenkinek a szervezetre “bírja” a túl sok kávét, és vannak, akiknél negatívan hat például a szívre, míg akik tolerálni tudják, azoknak javasolt lehet akár napi 4 csésze fogyasztása is.

4 csésze felett ugyanis kimutatták, hogy védi és tisztítja, regenerálja a májat, valamint jelentősen csökkenti a különféle rákfajták kialakulását a szervezetben, és lassítja az öregedést.

A kávé különleges hatásának kulcsa a hasznosulás, ami tényleg csaknem 100%-os.

Hirdetés

Ezzel szinte egyedülálló a természetes anyagok körében, ugyanis a kutatások szerint még a különféle vitaminok sem képesek 100%-ban hasznosulni.

Még a legtisztább vitamin készítmények sem…

Ahhoz, hogy a szervezet ezt hasznosítani tudja aktiválnia kell az anyagokat, ami kémiai átalakítást jelent.

Ez pedig hosszas és energiaigényes folyamat, ennek köszönhetően a z inaktív formában bevitt anyagok hatalmas százaléka egyszerűen kiürül a vizelettel, mivel a szervezet nem képes hasznosítani azokat.

A kutatók ennek ellenére arra figyelmeztetnek, hogy bár a kávé bizonyult a kutatások alapján a ma létező legegészségesebb természetes “italnak”, mégis érdemes mértéket tartani belőle.

Nem győzik hangsúlyozni, hogy egyénenként eltér az, hogy kinek “mennyit bír” a szervezete belőle… ráadásul magas vérnyomás esetén sem ajánlják.

Túlzott mennyiségben fogyasztva pedig egyes kutatások és megfigyelések szerint csökkentheti a nemzőképességet, mert negatív hatással van a spermiumokban található DNS-re.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.