CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

A kender kisöpri a szervezetből a petefészekrákot is? Meggátolhatja az áttétek képződését is – állítják

Egy kutatás megdöbbentő eredményeket mutatott! a Kentucky-i Sullivan Egyetem Gyógyszerészeti Főiskolája elvégzett egy kísérletsorozatot, ami feketén-fehéren bizonyította, hogy a kannabisz lehet a remény a gyilkos kór legyőzéséhez.

Sara Biela és Chase Turner, a Kentucky-i Sullivan Egyetem Gyógyszerészeti Főiskolája Wasana Sumanasekera laboratóriumának végzős hallgatói új eredményeket mutatnak be a kender rák elleni tulajdonságaival kapcsolatosan az Amerikai Biokémiai és Molekuláris biológiai Társaság 2018-as éves találkozóján San Diegóban.

„A kender, hasonlóan a marihuanához, terápiásan értékes komponenseket tartalmaz, mint amilyen a kannabidiol, kannabinol, és a tetrehidrokannabinol”

Hirdetés

-mondja Biela.

„Azonban, a marihuánával ellentétben a kender terápiás hatásait nem vizsgálták részletesen”.

Két új tanulmány vizsgálta a Kentucky-ban termesztett kenderből előállított KY-kender néven ismert extraktum terápiás potenciálját.

A növényi törzs (fajta), a növekedési feltételek és a feldolgozási technikák mind olyan extraktum előállítására optimalizáltak, amely a terápiás szempontból előnyös anyagokat tartalmazza, és a folyamat során minden olyan maradék kiküszöbölődjön, mely a terméket szennyezheti.

Az egyik vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy ha a KY-kender extraktumot különböző dózisban a tenyésztett petefészek sejtekhez adják, ez a sejtek migrációjának jelentős dózisfüggő lassulását eredményezte.

Ez a felismerés azt jelezte, hogy a kivonat hasznos lehet a metasztázis – a rák átterjedése a test más részeire – megállításához vagy lelassításához.

Egy második vizsgálatban a kutatók feltárták a KY-kender korábbi tanulmányokban megfigyelt, petefészekrák elleni védőhatásának biológiáját.

Tenyésztett petefészekrák sejtekkel végzett kísérletek azt mutatták, hogy a KY-kender lassította az interleukin IL-1 béta szekrécióját.

Az interleukinek gyulladást okozhatnak, amely káros lehet, és kapcsolatban van a rák progressziójával.

Hirdetés

Az IL-1 β szekréció kender által kiváltott lassulása egy, a KY-kender rák elleni hatásaiért felelős lehetséges biológiai mechanizmust reprezentál.

„Ennek a kutatásnak és korábbi kutatásainknak az eredményei azt mutatják, hogy a KY-kender hasonló mértékben, vagy még jobban lassítja a petefészekrák előrehaladását, mint a jelenlegi Cisplatin petefészekrák gyógyszer,”

-mondta Turner.

“Mivel a Cisplatin nagy toxicitású, azt várjuk, hogy a kendernek kevesebb mellékhatása lesz. Ezt azonban a jövőben még tesztelni kell”.

A kutatók azt tervezik, hogy miután befejezik a tenyésztett ráksejtekben végzett további vizsgálataikat, az extraktumot egerekben tesztelik, hogy többet megtudjanak, hogyan vezet ez kezelés a rákos sejtek halálához.

Forrás: orvosikannabisz.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!