CímlapsztorikMisztikumMúltidéző

A kínai nagy fal kitaposott lépcsőfokai a hunok több ezer éves titkát rejtik

A hunok elleni harc bizony nem kevés emberi erőforrást igényelt, de Kína ezt soha nem ismeri majd be

A Kínai nagy fal titkai: a kitaposott lépcsőfokok.

Az évszázadokon át tartó védelmi harcok során vajon hány és hány katona csizmája koptatta ki ennyire ezeket a lépcsőfokokat…?

Hirdetés

Egy egészen elképesztő kép járta be a világhálót, főleg annak magyar berkeit, melyen a kínai nagy fal egyik lépcsője látható.

A pontos helyszín ismeretlen, nem tudni, melyik részén készült.

A kép kapcsán sokakban felemrül a kétkedés, és a találgatás: TÉNYLEG igaz lenne, hogy a hunok elleni védekezés “koptatta ki” ennyire a lépcsőket?

Nos, történelmi nyomai valóban vannak annak, hogy az ősmagyarok története, a hunok eredete egészen a Távol-Keletig vezethető vissza.

Ha valaki a történelem mélyére ás, érdekes dolgokat talál. Sokan nem tudják, de a kínai nagy fal tulajdonképpen erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek, részben a hunok támadásaitól.

A mai magyarok őseinek, a hunoknak nagy szerepe van tehát a nagy fal létrejöttében.

Ezek a hunok aztán később szedték a sátorfájukat és elmentek innen messze, valahova nyugatra Európa felé.

Egyrészről hizelgő, másrészről mikor azt olvassuk a neten a “Kik a Hunok?” kérdésre adott válaszban, hogy nomád népcsoport, akik végig terrorizálták, rombolták és fosztogatták Ázsiát és Európát a 3-5-ik századig, már nem olyan felemelő.

Persze nyugat meg a gyarmatosítás során tette ezt az egész világgal…

Hirdetés

A szkeptikusok szerint a lépcsőket az esőzés és az időjárás koptatta ki, de nekik nincs teljesen igazuk, mivel akkor nem ennyire egyenletesen középen lenne a “kopás”

– világítanak rá szakavatottak.

Van Eger környékén rengeteg ~1000 éves laza tufába vájt járatok, rendszerek.

A lépcsőik fele ennyire nincsenek elkopva! A nagy fal közel gránit kemény köböl épült viszont, így aligha áll meg a geológiai, időjárási “kopási” magyarázat.

A hunok tehát egykor még Kína által is rettegett nép volt, akiktől annyira tartottak, hogy fallal próbálták őket távol tartani.

Forrás

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.