Egészségünk

Köménymag keverék, amitől immunrendszered “kemény” és mindentől megvéd

Ráadásul feltölti a tested energia raktárait is.

Ősi kínai recept, amit világszerte nagy megelégedéssel alkalmaznak.

A jellegzetes, erős, kissé ánizsra emlékeztető ízű növény mindamellett, hogy nagyszerű gyulladáscsökkentő, harcol a magas vérnyomással szemben, vastartalma révén vérszegénység ellen is jó.

Hirdetés

Emellett a szépségiparban is előszeretettel alkalmazzák különböző bőrproblémák esetén.

A szervezet az elfogyasztott szénhidrátok raktározása során nagyon sok vizet köt meg, ami miatt estére puffadtnak, nagynak érezheted a hasad.

A köményből készült serkentő és vízhajtó ital segít a feleslegesen elraktározott víztől megszabadulni, ezáltal 1-2 kiló víztől is megkönnyebülhet a szervezeted.

A fűszerkömény javítja az anyagcserét, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a szervezeted megfelelő ütemben tudja feldolgozni a bevitt táplálékot, ez pedig a karcsú alak eléréséhez nélkülözhetetlen.

A belőle készült keverék tehát rengeteg mindenre jó.

Vitaminforrás

A köménymag az egyik olyan fűszerünk, amelyben szinte az összes vitaminunk megtalálható ezen kívül pedig tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és vasat is.

Nem véletlen, hogy már nagymamáink receptjei között is a rántott levesek álltak az első helyen, ha betegség gyógyításáról volt szó. És valóban érdemes is kihasználnunk jótékony hatásait.

Vírus és baktériumölő

Hirdetés

A köménymag hatásos ellenszere a vírusoknak és a baktériumoknak, ezért például a torokgyulladás kezelésére is nagyon javasolt.

Azonban vigyázzunk, mert elég erős az aromája a köménymagnak, így 3 deci vízhez, csak egy teáskanálnyi köménymagot kell tenni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.