EgészségünkÉrdekes világ

A koronavírus és a 7 csakra: lélektani kapcsolat, új szemléletbe csomagolva?

Az energia és az információ egymástól elválaszthatatlan, mint az érem két oldala. A jelen helyzet valójában hogyan hat ki a 7 csakrára, és miként befolyásolja azokat.

A csakrák fő működési elvét egy rövid mondatban lehetne összefoglalni.

Ahol információ van, ott energia is, és fordítva. A kettő szinte elválaszthatatlan, és az emberi testen belül 7 csakra is megtalálható, melyek egyfajta “energetikai” pontok a szervezetünkben.

Hirdetés

Melyeken át energia tud áramlani, vagy éppen “szivárogni”.

Azok, akik hisznek a csakrák erejében, különösen fontosnak tartják azt, hogy a jelen helyzetben hogyan lehet a leghatékonyabban “élni velük”.

Gyökér csakra

A korona vírus megjelenése óta sok félelmet keltő információ töltődött be a tudatba: Emberek megbetegednek, elveszítik az egyéni autonómiájukat, kiszolgáltatottá válnak, sokan nem tudják megteremteni a mindennapi betevő falatot. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a mindennapi egzisztenciám, az anyagi jóllétem és a testi egészségem kerül veszélybe.

Éppen ezért fontos, hogy felismerjük, minden változik körülöttünk, és ehhez a változáshoz alkalmazkodnunk kell.

Szakrális csakra

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások kétféle módon hatnak erre a területre. Egyik esetben a közelség, másik esetben a távolság az, ami energetikailag és érzelmileg is kihívást jelent a társas viszonyokra.

Az egyedüllét negatív hatású, sokkal nehezebb most megélni a társ nélküliséget is. Fontos hogy érzelmileg tehát töltsük fel magunkat, és próbáljunk ha az online térben is vagy telefonon, de kommunikálni másokkal.

Napfonat csakra

Az elmúlt hetek információ áradata nagyon megterhelő volt energetikailag. A napfonat gyakran szorongással és bizonytalansággal reagált a nem eléggé átlátható, naponta változó, gyakran egymásnak ellentmondó információknak.

A legtöbb ember esetében ide csapódtak le a belső mentális és tudatalatti konfliktusok energiái és erős szorongás vagy hasi tájékon megjelenő rossz közérzet volt jellemző.

Ez ellen úgy tehetünk, ha tudatosítjuk magunkban, hogy a belső napunk mindig ragyog, és ésszerű, kielégítő döntéseket hozunk.

Hirdetés

Szívcsakra

Napjainkban olyan erőteljes érzéseket élünk meg, mint a részvét, a gyász, fájdalom. Ez még a legerősebb embereket is megérinti. Nemcsak egyéni, hanem kollektív szinten árad a szerető együttérzés minden irányból, a rengeteg tzragédia miatt, amit világszerte látunk.

Ezen úgy segíthetünk, hogy meditálunk, különféle légzőgyakorlatokkal nyugtatjuk meg a testünket és a lelkünket, és fontos, hogy SZERESSÜK ÖNMAGUNKAT.

Torokcsakra

Jelen pillanatban a szűretlen információáradat kellős közepén ennek a csakrának a működése igencsak túlterhelt. Sok, számunkra értéktelen és destruktív információt engedünk be.

Ezek pedig lehangolnak, szinte érezzük azt a bizonyos gombócot a torkunkban.

Ezen úgy lehet segíteni, hogy próbálsz mindig tisztán látni és hiteles forrásokból tájékozódni.

Harmadik szem csakra

A járvány előtérbe hozta a múlt hiányosságait és a jövő bizonytalanságát. Azok az energiák és információk, amelyek most áramlanak elveszik a tisztán látást, a legtöbb ember beszűkül és ebben a szűk látókörben csak egy negatív szűrőn látja a világot. Erről pedig nagyrészt tehet a média is…

Azzal segíthetsz magadon a legtöbbet, ha megtanulsz egy kicsit befelé fordulni. A saját belső világoddal foglalkozni.

Korona csakra

A halálfélelem és az eddig ismert világunk összeomlásának félelme a korona csakra szintjén a legtöbb ember számára tragédiaként értelmeződik.

Azt éreztetik velünk, hogy lezárul egy korszak és az emberiség is veszélyben van.

A veszteségek, a gyász csorbítják az életbe és Istenbe vetett hitet.

Megoldásként azt ajánljuk, hogy fordulj Istenhez.

Figyeld meg az Élet megannyi csodás megnyilvánulási formáját. Kérd az Isten feltétel nélkül áramló áldását és végtelen szeretetét. Fedezd fel újra a tested és a lelked öngyógyító képességét.

Forrás: filantropikum.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.