Múltidéző

A magyarok nyilai: a honfoglaló magyar harcos – átfogó film a magyarság történetéről

Leporoljuk a magyar múlt szellemi hagyatékának egy-egy darabkájáról a modern korokban rárakódott szennyeződéseket, hogy azok újra a maguk fényességében ragyogjanak.

Annak idején Európa-szerte féltek tőlünk, magyaroktól.

Nem véletlen hangoztatták, hogy a magyarok nyilaitól ments meg Uram minket.

Hirdetés

A magyarokat egykor Európa legfélelmetesebb harcosaiként ismerték. Területi terjeszkedéseik és hódításaik a vikingekéhez tette hasonlóvá őket.

Mindkét nép kalanadozásai körülbelül egy azon történelmi időben történtek.

Tényleg rettegett és félelmetes harcosok voltunk. A hun lvasok képesek voltak hátrafelé nyilazni, ezzel igazi szívós sereg voltunk.

A honfoglalás – mely egyes újabb elméletek szerint valójában honVISSZAfoglalás lehetett, vagy egy második betelepülés – lehetőséget nyújtott a magyar elődök számára, hogy Európa-szerte hódítsanak.

Rengeteg hadjáratunk volt, a krónikák és a történelem legalább 50 hadjáratot jegyez, melyek 862 és 970 között zajlottak le.

Egyesek fenyegető barbárokként írták le őket, akik valódi cél nélkül pusztítottak el más népeket és területeket.

Más krónikások pedig egységes és megfontolt, taktikus hadsereg képét rajzolták róluk.

Valójában az utóbbi lehetett az igaz, a mai modern ősmagyarság kutatások legalábbis erre engednek következtetni.

Ezek a mozaikdarabkák – épületek, tárgyak, könyvek, emlékek, történetek, tájak, gondolatok és mindenekelőtt az azokat alkotó és alakító szellemek végül a soha el nem évülő egyetemes magyar szellemtörténet egészévé, a megújuló magyar hagyománnyá állnak össze a nézők lelkében.

A fenti kisfilmet érdemes végignézni.

Hirdetés

Egyben tárja fel a magyarság ősmúltját, hogy miképpen leltük meg a végső hazát, hogyan harcoltunk a történelem sötét útvesztőiben.

Az ősmagyarok kiismerhetetlen lovas harcmodora előtt az egész akkori egész világ fejet hajtott és félelemmel csodálatok minket…

Egyes történelmi források szerint mintegy 95 százalékos pontossággal találtak célba, miközben eltökélten száguldottak céljuk felé lovaik hátán.

Korukban ők voltak a legjobbak, és ezt számos népcsoport a saját bőrén tapasztalhatta meg, akár lóháton, akár hajókon érkeztek

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.