Tech-Kütyük

Az átverés, ami akár az életedbe is kerülhet… elhasznált gumiabroncsokat adnak el vadi újként!

Ez a videó megmutatja, hogy ezek a szélhámosok hogyan keresnek egy rakat pénzt és hogyan veszélyeztetik ártatlan és jóhiszemű emberek életeit egy olyan módszerrel, ahol a régi gumiabroncsokat újjá varázsolják.

Erről tényleg fontos, hogy minél többen tudjanak.

Ezért ha még nem hallottál róla, vagy tudsz olyanról, akinek ez szintén ismeretlen, mutasd meg neki, juttassuk ezt el minél több emberhez.

Hirdetés

Ez ugyanis nem csak baleseteket okozhat, de rengetege ártatlan ember életét sodorhatja veszélybe.

Ezek az autógumik nem csak az autóban utazók életét veszélyeztetik, hanem az utakon közlekedő minden más autóban ülők életét is.

A lent látható videóban midnent tisztázunk, és bemutatjuk, miről van szó.

Elöljáróban azonban fontos néhány dolog!

A módszer teljesen törvénytelen, veszélyes, mivel a folyamat során az autógumi nagyon sokat veszít a vastagságából, így lényegében kevésbé használhatók.

Ha nem vagy szakértő és a napod nagy részét nem azzal töltöd, hogy autógumikról nézegetsz képeket, akkor ne lepődj meg ha egy nap valaki ilyen újrahasznosított gumiabroncsokat ad el neked egy vadonatúj áráért.

A módszer tulajdonképpen nagyon egyszerű, éppen ebben rejlik a veszélye is.

Bizonyos eszközök segítségével képesek az autók barázdáit mélyebbre vágni majd egy kis tisztással az abroncsokat felfényezni, amik így azt a hatást keltik, mintha azok teljesen újak lennének.

Ezzel a módszerrel érik el azt, hogy az abroncs újnak tűnjön, miközben a valóság az, hogy ez csak vékonyabb mint egy vadonatúj gumi.

Sőt, a napfény, az éghajlati viszonyok,a hőmérséklet ezeket a gumikat nagyon hamar tovább tudják gyengíteni a kritikus állapotra.

Hirdetés

A barázdavágós módszer ráadásul a gumiabroncs kémiai kötéseit is meglazítja, így instabillá válik az egész felületze mikroszkopikus szinten.

Mark Robinson, aki egy az egyesült államokban található autószerelő-műhely tulajdonosa is azt nyilatkozta, hogy az ilyen kamu abroncsok vásárlása rendkívül veszélyes.

A gumiabroncsok készítése során a gyártók kémiai elemek sokaságát használja, hogy ezek tartósak legyenek, de még ez sem védi meg ezeket mindentől.

Riasztó tehát belegondolni abba, hogy egy-egy ilyen gumiabroncs akár több tízezer kilométert mehetett és kophatott már, mire a csalók még inkább legyengítik őket, hogy “újakat” faragjanak belőlük.

Egy ilyen gumi még egy kisebb kavicstól is kidurranhat, ráadásul ha ez nagy sebességnél történik, akkor akár halálos balesetet is eredményezhet.

Egy finn férfi végül megelégelte azt, hogy naponta több száz ember veszti el az életét ezeknek az abroncsoknak köszönhetően.

Ezért úgy döntött hogy felhívja az emberek figyelmét erre az átverésre és feltöltött a YouTubera egy videót, ahol megmutatja ,hogy hogyan is készítik el ezek a csalók ezeket az abroncsokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!