CímlapsztorikÉrdekes világ

A magyarokhoz szólt és dicsérte őket Károly Herceg – videó, ami minden magyar szívét megdobbantja!

🇭🇺Nagyon fontos dolgokat mondott, nekünk, magyaroknak!🇭🇺

Az emberek közötti kapcsolatot nevezte a legfontosabbnak Magyarország és az Egyesült Királyság viszonylatában Károly herceg, aki több mint négyperces beszédben köszöntötte a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok százéves évfordulóját.

A londoni magyar nagykövetség honlapjára is kikerült videóban a brit trónörökös már-már tökéletes akcentussal mondja magyarul, hogy „jó napot kívánok”, majd arról, a sokaknak talán meglepő tényről beszél, hogy az Egyesült Királyság területén él a legnagyobb létszámú magyar közösség a Kárpát-medencén kívül.

Hirdetés

Károly herceg az országban dolgozó magyarokat méltatva arról beszélt, hogy az élet minden területén számottevő a hozzájárulásuk, és különösen igaz ez a koronavírus-járvány idején.

A brit trónörökös a két nép közötti kapcsolat legszimbolikusabb alkotásának nevezte a budapesti Lánchidat.

Fülöp herceg a királynő kíséretében 1993-ban is Magyarországra látogatott, és ez a királyi látogatás annak elismerése volt, hogy Magyarország 1989-ben sikeres rendszerváltást hajtott végre

– fogalmazott a trónörökös.

A walesi herceg azt is hangsúlyozta: nagyon reméli, hogy Magyarország is részt vesz az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség eróziója jelentette kettős válság leküzdésében.

Két olyan egzisztenciális veszélyről van szó ugyanis, amelynek sürgető mivoltára ő személyesen immár negyven éve igyekszik felhívni a figyelmet.

Az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének századik évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepi rendezvényt tartottak hétfő este Londonban.

A rendezvényen a magyar kormányt Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára képviselte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.