CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

A Microsoft feltámasztja a halottakat: áttörést értek el mely mindent megváltoztathat

Legyőzhetővé vált a halál – állítják.

Vége lehet a halál korának.

Az egész életünk a szó szoros értelmében meg fog változni, ugyanis a halottjaink visszatérhetnek az élők sorába.

Hirdetés

A technológia ugyanis olyan áttörést ért el és további áttörések előtt áll, amikkel lényegében legyőzhetővé válik a halál.

Példának okáért: ma már egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy egy emberi lény teljes tudata és emlékei lementhetők, digitalizálhatók legyenek.

Most a világ egyik legnagyobb vállalat jelentette be, hogy visszahozhatók lesznek a halottak az élők közé, nem is akárhogy.

A Microsoft beadott egy szabadalmat, amely lehetővé tenné a vállalat számára, hogy chatbotot készítsen az elhunytak személyes adatainak felhasználásával.

A szabadalom leírja a chatbot létrehozását a “képek, hangadatok, közösségi média bejegyzések, elektronikus üzenetek” és több személyes információ alapján.

“Az a bizonyos személy (akit a csevegőrobot képvisel) megfelelhet egy múltbeli vagy jelen entitásnak (vagy annak egy változatának), például egy barátnak, rokonnak, ismerősnek, hírességnek, kitalált karakternek, történelmi alaknak, véletlenszerű entitásnak stb.,”

– folytatja a szabadalmi leírás.

“A konkrét személy megfelelhet önmagának is, például a csevegőrobotot létrehozó/betanító felhasználónak,”

– írja a Microsoft, utalva arra, hogy az élő felhasználók haláluk esetén egy digitális változatukkal lennének helyettesíthetők.

Hirdetés

A Microsoft felvetette a 2D vagy 3D modellek fogalmát, amelyek konkrét emberekről készült képek és mély információk, vagy videoadatok révén készülnek.

Az az elképzelés, hogy a jövőben képesek lehetünk beszélni egy olyan ember szimulációjával, aki már nem él, nem új keletű.

A Fekete tükör sorozat “Rögtön jövök” című epizódjában egy fiatal nő egy olyan szolgáltatást vesz igénybe, amely elhunyt partnerének adatai alapján létrehoz egy chatbotot, és végül egy robotot.

A Microsofton kívül más techcégek is megpróbálták a digitális adatokat felhasználni az emberek elhunyt szeretteinek újrateremtésére.

Eugenia Kuyda, a Luka technológiai vállalat társalapítója 8000 sornyi SMS-t használt fel, amit a közúti balesetben elhunyt barátja, Roman Mazurenkoval váltott, hogy létrehozzon egy csevegőrobotot, amely utánozza Mazurenko beszédmódját.

“Ez még mindig csak egy ember árnyéka – de mindössze egy évvel ezelőtt nem volt lehetséges, és a nagyon közeli jövőben még sok mindenre képesek leszünk,”

– írta akkor Kuyda, de más családtagok nehezen tudtak kapcsolatba lépni a chatbottal.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.