CímlapsztorikÉrdekes világ

A nácik nagy erőkkel keresték a Szent Grált: Hitler a Sátán hatalmát akarta

Megdöbbentő történelmi feljegyzések bizonyítják, hogy a nácik magával az ördöggel is lepaktáltak volna hogy létrehozzák a Harmadik Német Birodalmat.

Hitler és az okkultista tanok

Otto Rahn fontos szerepet játszott abban, hogy Hitler a Szent Grál nyomába eredjen.

Az egész világ szerencséje talán, hogy végül nem jártak sikerrel.

Hirdetés

Rahn önszántából dolgozott együtt a nácikkal, Indiana Jonesszal ellentétben pedig végül nem is találta meg a Szent Grált. A története viszont így is egészen lenyűgöző, és az sem véletlen, hogy az utókor gyakran a valódi Indiana Jonesként hivatkozik rá.

Különösen Wolfram von Eschenbach verses műve, az Artúr-mondakörbe ágyazódó Parszifál volt rá nagy hatással, amelyben központi szerepet játszik a Szent Grál felkutatása.

Rahn rengeteget tanulmányozta a Parszifált, és egyre inkább meg volt győződve arról, hogy a katarok lehettek a Szent Grál valódi őrzői, ebben a hitében pedig csak megerősítette az a helyi legenda, amely szerint

néhány lovagnak a Grállal együtt sikerült elmenekülnie a katarok utolsó erődítményéből, Montségur várából, mielőtt az 1244-ben elesett volna.

Rejtett alagutak, Szent Grál kamra, Himmler

Rahn 1931-ben el is ment a várhoz, ahol hétszáz évvel korábban több száz, hitében kitartó katart ítéltek máglyahalálra, a legenda ellenére azonban néhány rejtett alagúton és kamrán kívül nem talált semmit, ami a Grálra utalt volna.

Kevesne tudják, de a Grál Kutatást még maga Himmler, az SS veeztője is támogatta, feltehetően Hitler személyes parancsára.

A világháború időszaka alatt rengeteg teória látott napvilágot, szóbeszédek keringtek arról, hogy Hitler paranormális, vagy természetfeletti erőket is az oldalára akar állítani a háború során.

Például a végzet lándzsáját is meg akarta találni, amivel a kereszten szenvedő Krisztust megdöfték, és ami a legendák szerint korlátlan hatalmat adhatott volna a birtokosának.

Maga Himmler is egyébként annyira hitt a Grál létezésében, hogy a vesztfáliai Wewelsburg kastélyának alagsorában külön szobát alakított ki neki, ahol náci mellszobrok között pihenhetett volna az ereklye.

Hirdetés

Otto Rahn titokzatos eltűnése és a Szent Grál

A kutató 1939-ben saját kérésére távozott az SS-ből, de annak ellenére, hogy Himmler belement ebbe, egyértelmű volt, hogy nem fogja futni hagyni a férfit.

Az máig nem egyértelmű, hogy pontosan mi történt ezután – egyes történetek szerint Rahnt azzal fenyegették, hogy nyilvánosságra hozzák a homoszexualitását, mások szerint pedig a Gestapo eredt a kutató nyomába, és felajánlották neki az öngyilkosság lehetőségét.

Az biztos, hogy Otto Rahn 1939 márciusában eltűnt az osztrák Alpokban, és már csak a holttestét találták meg, de nem egyértelmű, hogy öngyilkos lett vagy balesetet szenvedett, ahogy az sem, hogy ha önmagával végzett, akkor a kétségbeesés, vagy Himmler parancsa állt-e a háttérben.

Sőt, újabb elméletek szerint az sem biztos, hogy valóba az ő holtteste volt.

Egyesek szerint az sincs kizárva, hogy megölték, de olyan elméletek is vannak, amelyek szerint Rahn nem is halt meg a hegyekben, hanem nevet változtatott és Rudolf Rahn néven olasz nagykövet lett.

Különféle elméletek vannak

Egyes elméletek szerint az sem lehetetlen, bár eléggé abszurd, hogy Otto Rahn rálelhetett mégis a Szent Grálra, de mivel rájött, hogy a náci vezetés kezében ez egy végzetes fegyver lenne az emberiségre nézve, ezért inkább elrejtette, és ő maga is örökre eltűnt a világ elől.

Emiatt vetett véget életének, hogy ne tudja kiszedni belőle a náci vezetés amit tud.

Vagyis a Szent Grál végső nyughelyét.

Ha Hitler megkaparintotta volna, ma ő lenne a világ ura, ez kétségtelen – vélik sokan akik hisznek ebben a konteóban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.