CímlapsztorikÉrdekes világ

Elindul a jogállamisági eljárás a magyarokkal szemben: vége a játéknak, üzenik Orbánnak

Vége a dalnak, nagyon sötét korszak jöhet hazánkra, de főleg az Orbán-kormányra.

Hivatalosan is elindítja az Európai Bizottság a magyar kormány ellen a jogállamisági eljárást, amivel arra akarják rávenni a budapesti vezetést, hogy tartsa be az európai viselkedési normákat.

Ha minden a tervek szerint halad, az Európai Bizottság (EB) szerdán fogja jóváhagyni a jogállamisági eljárás elindítását Magyarországgal szemben, és Johannes Hahn költségvetési biztos még aznap el fogja küldeni a brüsszeli testület hivatalos írásbeli értesítését a magyar kormány illetékeseinek

Hirdetés

-számolt b e róla a Népszava.

Ezzel egy hat-kilenc hónapig tartó folyamat veszi kezdetét, amelynek a végén a tagállami kormányok képviselőiből álló tanács az uniós támogatások egy részének felfüggesztésével vagy zárolásával büntetheti Magyaroszágot hazánkat.

Főleg, ha egyértelmű bizonyosságot nyer, hogy egyes jogállami normák megsértése miatt közvetlenül sérülnek az EU pénzügyi érdekei.

A jogállamisági mechanizmus aktiválását Ursula von der Leyen bizottsági elnök jelentette be április elején az Európai Parlamentben.

A folyamatba egyelőre csak Magyarországot vonják be. A levél elküldése nem azt jelzi, hogy az EB már eldöntötte, feltétlenül pénzbüntetést fog kiszabni Magyarországra.

Az első hivatalos kapcsolatfelvétellel nyomást szeretne gyakorolni az Orbán kormányra, hogy tartsa tiszteletben a közösségi értékeket és szabályokat, és ennek megfelelően módosítsa a törvényeket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.