CímlapsztorikÉrdekes világ

A németek letérdeltek Orbán előtt: tanulságosnak nevezték amit mondott Merkelről és a háborúról

Orbán Viktor megdöbbentő kijelentései már a német sajtóban is végigsöpörtek.

A végén még tényleg az van, hogy végig neki volt igaza Európával kapcsolatban?

Érdekesnek és tartalmasnak találta az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott pódiumbeszélgetést Tomasz Kurianowicz, a Berliner Zeitung újságírója, aki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában kiemelte: a beszélgetés után jobban megértette a magyarok és a magyar kormány álláspontját.

Hirdetés

Ebben a beszélgetésben Orbán több meghökkentő kijelentést tett.

Ráadásul Orbán Viktor személye nem csak az EU-n belül nagyon megosztó, a németeknél különösen így van.

Az újságíró ugyan hallott már az ukrajnai magyar kisebbségről, az ő helyzetükről sem gondolkodott el korábban. Emellett tanulságosnak nevezte a magyar kormány hozzáállását a geopolitikai kihívásokkal kapcsolatban is.

Szerinte sokakat meglepett a teremben az, amikor Orbán Viktor világosan és érthetően kimondta: ha ma Angela Merkel lenne a német kancellár, ki sem tört volna a háború.

A magyar kormányfő a beszélgetésen emlékeztette a jelenlévőket a krími válságra is, amely már 2014-ben háborút hozhatott volna, de (és itt jön a lényeg):

Merkel diplomáciai képessége megóvott bennünket.

A német lap újságírója arról is beszélt, Orbán Viktor német állásponttal ellentétes kinyilatkoztatása elgondolkodtatta a hallgatóságot, amely szerint a béke csak egy másik amerikai elnökkel, Donald Trumppal képzelhető el.

Szerintetek is így van?

Számos politikai elemző fejtegeti, hogy Orbánnak vajon mennyiben van igaza.

Hirdetés

De az kijelenthető, hogy Merkel idején Putyint valahogyan kordában lehetett tartani, ugyanis a 2014-es annexió is volt olyan súlyos helyzet, mint a mostani orosz katonai hadművelet.

A világ mégis beleszaladt egy pofonba, mely könnyen a harmadik világháborút szabadíthatja ránk?

Sőt, egy inflációs és gazdasági válságot már el is indított, ezt nyögi minden európai polgár, amikor a brutális energiaárakkal és élelmiszerárakkal szembesül.

Ti mit gondoltok erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.