CímlapsztorikMúltidéző

A nyugati fegyverekkel Ukrajna állhat győzelemre: több helyen letehették a fegyvert az orosz seregek?!

Sokkoló, egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot.

Az orosz csapatok számos helyen megadhatták magukat, Putyin inváziós serege megalázó veszteségeket szenvedhetett, Moszkva csöndben van…

Mint ismeretes, az ukrán haderő komoly segítséget kap fegyverek és technika szintjén a szövetséges országoktól, a németektől, a britektől, az EU-tól, a NATO-tól, miközben idegen légiós csoportokat is eledzett toborozni az ukrán elnök.

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában több egymásnak némileg ellent mondó információ arról számolt be, hogy Putyin serege óriási, már-már megalázó veszteségeket szenvedhetett.

Sőt, az orosz csapatok megadhatták magukat.

Az ukrán haderő arról számolt be, hogy legalább 150 tankot lőttek ki, és rengeteg orosz harckocsi semmisült meg.

Meg nem erősített források szerint Putyin akár 4300 embert is veszthetett, több tucat vadászgépet és helikoptert is.

Az ukrán fegyveres erők egységei megállították az orosz csapatok offenzíváját a Fehéroroszággal szomszédos Csernyihiv megyében, megsemmisítve a betolakodók mintegy húsz harckocsiját és 15 egyéb haditechnikai eszközét

– közölte pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál a szárazföldi erőkre hivatkozva.

A mostani hírek pedig már arról szólnak, hogy a Csernyihivben mozgó orosz csapatok egyszerűen készek megadni magukat és letenni a fegyvert.

Az ukrán források azt is állítják, hogy százával hagyják magunkra a tankjaikat az oroszok, mintha menekülnének, egy jó részüket pedig vagy kilőtték, vagy lefulladtak, mert elfogyott belőlük az üzemanyag.

Mindezt pedig sokan annak tudják be, hogy Ukrajna rengeteg fejlett, nyugati technológiát, fegyverarzenált kapott és kap folyamatosan, amik hiába az oroszok létszámfölénye, jóval fejlettebbnek és előnyhöz juttatják a hazájukat védő ukránokat.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.