CímlapsztorikÉrdekes világ

A Pandóra-iratok „szelencéje” buktathatja meg Orbánt és Mészáros Lőrincet

Világbotrányt, köztük számos magyar oligarcha és politikus bukását okozhatják a most robbanásszerűen megjelenő Pandora-iratok…

Ráadásul a dokumentumok bizonyíthatják azt az összeesküvés elméletet, hogy a világunkat egy szűk, 300 családból álló szupergazdag elit irányítja…!

A valaha volt legnagyobb nemzetközi offshore adatszivárgásból, az úgynevezett Pandora-iratokból kiderül, hogy Rogán Antal és Mészáros Lőrinc bizalmasai is rendelkeztek titkos offshore-üzletekkel.

Hirdetés

Ez pedig sokak szerint sok más prominens vezető, politikus bukását is elhozhatja, de minimum nagyon kemény napokat, heteket hozhat el nekik.

A szálak elérhetnek akár magához Orbán Viktorhoz is.

A valaha volt legnagyobb nemzetközi offshore adatszivárgás, az úgynevezett Pandora-iratok révén összesen 11,9 millió file szivárgott ki 14 olyan cégtől, amelyek offshore-cégek létrehozásával és működtetésével foglalkoznak.

A Rogán Antal egyik legközelebbi bizalmasaként ismertté vált Kertész Balázs ügyvéd például 2016 tavaszán vásárolt meg egy karibi offshore-céget, a korábban a Mészáros-birodalomban kulcsszerepet játszó Jászai Gellért pedig 2017-ben alapított három offshore céget azért, hogy azokon keresztül több milliárd forint értékű céges üzletrészeket birtokoljon.

A kiszivárgott adatok szerint Kertész és Jászai mellett más kormányközeli üzletembereknek is voltak offshore cégei, például a korábban Simicska Lajos jobbkezeként szamon tartott Nyerges Zsoltnak, valamint Horváth László tiszteletbeli kazah konzulnak.

A Nyergeshez és Horváthhoz kötődő cégek még 2010 előtt jöttek létre, és pár év után be is fejezték a működésüket.

A Direkt36 rámutatott arra, hogy a Fidesz korábban keményen kritizálta az offshore-üzleteket, és a baloldalt vádolta azzal, hogy „tele van offshore-ügyekkel”.

valójában azonban ez az egész botrány jól mutatja:

Létezik egy titkos világelit az emberiség feje felett, akik mindenféle kétes, dollárfialtató ügyletekkel foglalkoznak és alapoznak meg egy sokkal magasabb emberi kasztot.

Hirdetés

Ez pedig a többség szemében elfogadhatatlan.

nem uralkodhat egy szűk tízezer több milliárd ember felett…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.