CímlapsztorikÉrdekes világ

A Pfizer hadat üzent a ráknak: Karikó Katalin szabadalma számol le a gyilkos kórral!

“A tumorba nyomni egy mRNS-t tartalmazó keveréket, amely az immunsejteket odahívja, és megmutatja nekik, hogy „itt van a rák, ezt kell megölni” – nyilatkozta Karikó Katalin.

Türeci, aki a BioNTech orvosigazgatója elmondta:

A BioNTech már eredetileg is a rákos megbetegedésekre szeretett volna egy mRNS-alapú oltást kifejleszteni, amely lényegében aktiválta volna a szervezet immunvédekezését a daganatos sejtek ellen, ám a munkálatok közepette érkezett a hír, hogy egy ismeretlen vírus okozott Kínában járványt.

Hirdetés

A döntés ezt követően villámgyorsan, lényegében egy reggeli felett született meg: az eddigi fejlesztést fel lehetne használni a világjárvány elleni harcban is.

Az új fejlesztés beszédes nevet kapott: Project Lightspeed, tehát: Fénysebesség-projekt.

A koronavírus elleni vakcina működési elve ma már valószínűleg a legtöbbek számára ismert: a szervezetbe jutott mRNS „utasítása” alapján a sejtjeink olyan fehérjeláncokat gyártanak le, amelyek a vírusra jellemzőek, így az immunrendszer már felkészülten tudja fogadni a vírust.

A rák ellen is hatásos

Ugyanez az alapelve a rák elleni vakcinának is, csak ott a szervezetet védelmét nem a koronavírus, hanem a daganatos sejtek ellen aktiválnák.

Pontosabban: a rák elleni fejlesztés esetén dolgozták ki először ezt a módszert, amit később felhasználtak a világjárvány elleni küzdelemben.

Türeci elmondása szerint jelenleg több mRNS-alapú, daganatos megbetegedések ellen fejlesztett vakcinájuk is van, és ezek pár éven belül eljuthatnak az emberekhez is.

Karikó Katalin szabadalma vethet véget a rák korának

A tumorba való injektálást azt én kezdtem el a BioNTechnél, már azok a kísérletek is folyamatban vannak két éve.

A felszínen lévő tumorokat, mint például a melanóma vagy egyéb, az arcon, nyakon megjelenő tumoroknál be lehet a tumorba nyomni egy mRNS-t tartalmazó keveréket, amely az immunsejteket odahívja, és megmutatja nekik, hogy „itt van a rák, ezt kell megölni”.

Az állatkísérletek folyamán azt is kimutattuk már, hogy a tüdőből is minden áttétet ki tudtak irtani onnan az így betanított immunsejtekkel” – mesélte Karikó Katalin a szabadalma alapján végzett legfrissebb, áttörő kutatásokról.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.