CímlapsztorikMisztikum

A piramisoknál is idősebb, 14 ezer éves ismeretlen kultúra nyomai tartják lázban a világot

Egyesek szerint az előző emberiség első konkrét bizonyítéka lehet, mások szerint egy eddig nem ismert civilizáció romjai.

Ősi leleteket találtak egy „emberek előtti korból”?

A Kanadában tett felfedezés olyan megdöbbentő, hogy még most is heve viták vannak róla.

A kanadai lapok beszámolói szerint a Victoria Egyetem a Triquet-szigeten található maradványokról állapította meg, hogy azok akár 14 ezer évesek is lehetnek.

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy az itt talált civilizáció és ősi falu sokkal régebbi, mint eddig bármi.

Idősebb az egyiptomi oiramisoknál és valamenyni más kulútránál.

A titokzatos település romjai Vancouver és Prince Rupert (vagyis az alaszkai amerikai határ) között nagyjából félúton helyezkedik el, itt pedig számos leletre bukkantak, amelyek között fából készült eszközök, valamint tüzelésre használt szénmaradványok is előkerültek.

Ez utóbbiak datálása pedig azt mutatta meg, hogy a település 14 ezer évvel ezelőtt, vagyis az utolsó jégkorszak idején is lakott volt, ezzel tehát valóban az egyik legkorábbi, megtelepedésre utaló jeleket találták meg.

Több ezer évvel megelőzte a legelső emberi civilizációkat?

A hivatalos jelenlegi álláspont az emberiség fejlődésével kapcsolatban az, hogy körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt alakultak ki első települései, ahol az általa termesztett növények és tenyésztett állatok váltak fő élelemforrásaivá.

Ebből nőttek ki a különböző civilizációk, amelyek mindegyikének megvoltak a maga szokásai és vallása.

Ezért is világszenzációval felérő a jelentősége a 14 ezer éves „falunak”, melyet egy ismeretlen civilizáció lakhatott.

Egyes régészeti mérések pedig azt sem vetették el, hogy akár 14 ezer évnél is régebbiek lehetnek bizonyos ott talált leletek.

Az őshonos Heiltsuk törzs tagjai között rengeteg különféle mese, és mendemonda keringett arról, hogy különféle, felvirágzó falvak voltak akkoriban Brit Kolumbia partjainál.

Hirdetés

Mesés kultúrák voltak, hatalmas, és gazdag falvak, ahol rengeteg helyi élt, és csak lassan néptelenedtek, majd semmisültek meg ezek a helyek.

A piramisok előtti idők titkát rejtheti

Az ásatást végző szakemberek szerint senki sem gondolta, hogy itt valaha falut fognak találni, de megtörtént a lehetetlen, és most mindenki arra kíváncsi, mit árulhat el a 14.000 évvel ezelőtti múltról.

A falucska romjain, és az ott fennmaradt tárgyakon át ugyanis egy időablak nyílik a piramisok építésének előtti időkbe.

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy akkor mégis kik vagy mik építhették ezt a települést, ha az emberiség csak közel 10 ezer éve kezdett el saját településeket és közösségeket létrehozni?

Nos, a válaszok között vannak hajmeresztőek is: egyesek szerint valójában ez egy földönkívüli falu, noha erre semmilyen megtalált bizonyíték nem utal, nincs jelen szupertechnológia sem.

Egy másik elképzelés szerint az emberiség előtt is élehettek emberi civilizációk a Földön, erről szól az előző emberiség fogalma és tézise is.

Ez már egy fokkal közelebb járhat az igazsághoz, hiszen egyre több ismeretlen, de emberre utaló építményt és leletet tárnak fel az utóbbi években, amik messze megelőzik az emberek korát.

Egy másik elképzelés szerint ez lehetett a valaha létezett legősibb ismeretlen civilizációk egyike.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.