MisztikumTudomány

Megtalálták a csontszilánkot, ami Jézus nyomára vezethet: tudományos bizonyíték a Messiásra?

A Messiás személye ténnyé válhat egy meglepő tudományos felfedezés hatására. Szinte a semmiből jött de alapjaiban változtathat meg mindent, amit Jézusról és a Bibliáról gondoltunk.

Jézus mint történelmi alak és a tudomány

A mai napig nem egyértelmű, hogy ki is volt pontosan Jézus,d e abban már valamennyi tudós és történész között konszenzus van, hogy feltehetően nem egy kitalált alak, hanem valós történelmi személy volt.

Hirdetés

Rengeteg közvetett bizonyítékot találtak ugyanis a Bibliában leírtakra, egyes eseményekre, például történelmileg igazoltnak látszik, hogy megtalálták Jézus szülőházát is, ahol gyerekként felnőtt.

Most azonban valami olyasmiről is beigazolódhat a hitelessége, ami végső soron még azt is lehetővé teheti, hogy felfedje Jézus genetikai kódját, DNS-ét.

Csontszilánk bizonyíthatja Jézus létezését?

Egy friss tanulmány szerint azt az erősen korrodálódott római szögpárt, amit még korábban tártak fel Jeruzsálemben, bizonyíthatóan egy első század elején történt keresztre feszítésnél használták, és a szegeknek közük lehetett Kajafás főpaphoz, aki Jézust a rómaiak kezére adta.

Nagyon valószínű, hogy a leletek keresztre feszítés szegei lehetnek – vélik a tudósok.

Ezt a feltételezést az a frissen elvégzett elemzés támasztja alá, amely a szögekbe korrodálódott apró fa és csontmaradványokat azonosított.

Az elektronmikroszkóppal végzett elemzés során a szegeken fa részecskéket találtak, amelyeket cédrusként határoztak meg, valamint apró csonttöredékeket is.

EZEK A FELFEDEZÉSEK MIND MEGERŐSÍTIK ANNAK VALÓSZÍNŰSÉGÉT, HOGY A SZEGEK KERESZTRE FESZÍTÉSBŐL SZÁRMAZNAK

– vélekedik Aryeh Shimron.

Mindenesetre, az új tanulmány eredményei arra mutatnak, hogy a szegek a Kajafás-sírból származnak, és onnan kerülhettek el ismeretlen körülmények között, talán sírrablás következtében.

Hirdetés

A Messiás és Isten genetikai kódja is feltárulhat?

A feltételezések szerint ha sikerül eljutni a Messiás DNS-éhez, azzal egyértelműen, és tudományosan is bizonyított lesz az, hogy Jézus létezett és soha többé nem lehet majd megkérdőjelezni semmilyen módon ezt.

Az pedig egy külön érdekes kérdés, hogy Jézus DNS-e vajon kitől, vagy mitől származhat eredetileg.

De mégis hogyan lehetnénk bizonyosak abban, hogy a keresztre feszítés feltételezett szegein találni fognak valaha DNS foszlányokat, és ha igen, akkor az biztosan Krisztusé-e?

Nos, egy másik döbbenetes felfedezés segíthet ebben.

Nemrégiben még csontokat is felfedeztek, olyan csontokat, akik Jézus unokatestvérétől származhatnak. Ha ez beigazolódik minden kétséget kizáróan, akkor szintén egy jó forrás lesz majd a DNS kinyeréséhez.

A leletet Kasimir Popkonstantinov fedezte fel. 6 csontszilánkot, és egyéb töredéket találtak, amik feltételezhetően Keresztelő Jánosé voltak.

Mivel közöttük, és Jézus között rokonság állt fenn, így a tudósok előtt ott lesz egy “marker”, amivel össze lehet majd hasonítani az eredményeket.

Ha ugyanis a genetikát és a biológia puszta szabályait nézzük, József – az apa – nem lehetett a vérszerinti apa, hiszen a Szentlélektől fogant.

Így tehát Keresztelő János feltételezett genetikai kódját ha sikerül valaha kinyerni, akkor ezen az úton elindulhatnak a tudósok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.