CímlapsztorikEgészségünk

A Pitypang gyökér lehet a rák ellenszere: már klinikai kísérletek is vizsgálják hatását

“Már régóta várunk ezzel a bejelentéssel, és most valósággá vált.”

A kanadai Windsor Egyetem korábbi valamint legújabb kutatásai során megdöbbentő eredmények születtek. Meglehet a rák végső ellenszere?

A kanadai Windsor Egyetem korábbi valamint legújabb kutatásai során úgy találták, hogy a pitypang vagy gyermekláncfű gyökere különösen hatékony a rák kezelésében és legyőzésében, sokkal inkább, mint az immunrendszert elpusztító kemoterápia.

Hirdetés

Ahogy az egyetem sajtóközleményében megjegyezte, a kutatók annyira biztosak benne, hogy sikerült kifejleszteniük a helyes adagolást, hogy hamarosan klinikai vizsgálatokra kerülhet sor egy speciális összetételű pitypang tea használatával.

Dr. Siyaram Pandey, a Windsor Egyetem biokémikusa és a kutatás igazgatója, valamint kutatótársai laboratóriumban sikeresen kimutatták, hogy a pitypang gyökér kivonat a rákos sejtek apoptózisát okozza (programozott sejthalál), miközben az egészséges sejtek épen maradnak.

“Ez fantasztikus hír,” – mondta Pandey.

“Már régóta várunk ezzel a bejelentéssel, és most valósággá vált.”

A pitypang gyökér formula, melyet a Pandey laborban használnak körülbelül ötször koncentráltabb, mint azok a kivonatok, melyeket meg lehet vásárolni.

Bebizonyosodott, hogy megöli a leukémia, a melanoma és a hasnyálmirigyrák sejteket a laboratóriumi egerekben, áll az egyetem sajtóközleményében.

A vizsgálatok során megállapították, hogy a rákos sejtek 48 órán belül elpusztultak.

Caroline Hamm, a Windsor Regionális Rákkutató Központ onkológusa kérelmet nyújtott be a közegészségügyi minisztériumhoz, hogy a kutatásokat humán klinikai vizsgálatokkal folytathassák.

“A projekt kezdete óta sikerült felmérnünk a gyermekláncfű egy egyszerű vizes oldatának hatását különböző emberi rákos sejttípusok esetében laboratóriumban…

Hirdetés

És megfigyeltük hatékonyságát a humán T-sejtes leukémia, krónikus myelomonocytás leukémia, hasnyálmirigy- és vastagbél rák ellen, toxicitás nélkül a nem rákos sejtekre.

Továbbá ezek a hatékonysági vizsgálatok megerősítést nyertek állatkísérletek során (egér), melyekbe humán vastagbélrák sejteket ültettünk,”

Forrás: ÚjVilágudat, The Lancet

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.