CímlapsztorikEgészségünk

A rák egy életmódbeli betegség és az élelmiszerek okozzák – állítja egy kanadai tanulmány

Megvan a rák pontos oka? Az egész élelmiszeriparra hatással lehet amit most bejelentettek és megfigyeltek.

A rák mint a modern civilizáció betegsége?

Egy Kanadában napvilágot látott tnaulmány már korábban felvetette, hogy valójában mi is lehet a rák pontos oka.

Bár több ezer éves emberi maradványokban is találtak már rákra utaló nyomokat, mégis, az eddig megtalált sok százezernyi emberi csontváz és egyéb maradvány között elvétve fordult ez elő.

Hirdetés

Vagyis több ezer évvel ezelőtt a rák egy igen ritka betegség volt, mely több millió emberből érintett egyet – fejtegetik a kutatók.

Azonban a kétezres évektől kezdve ez drámaian megnőtt, de már az ipari forradalom előtt, és alatt is rengeteg rákbeteg tűnt fel az emberi “közösségekben”.

Az élelmiszerek okozzák valójában a rákot

A kanadai tanulmány több következtetést is levon, mindig minden ágon arra jut, hogy az életmódunkban kell keresni a rák okát, különösképpen az táplálkozásunkban.

Érdekes módon ugyanis azokban az ősközösségekben, ahol nem fogyasztanak a modern világra jellemző feldolgozott és vegyszerezett ételeket, még ma sem tudják mi is az a rákbetegség.

A tanulmányban a következő kockázati tényezőket vizsgálták:

“Becsléseink szerint a teljes populációban 24 kockázati tényező áll fenn (passzív és aktív), a túlsúly és elhízás, nem megfelelő fizikai aktivitás, étkezés (gyenge gyümölcs- és zöldségfogyasztás, nem megfelelő rost bevitel, túlzott vörös és feldolgozott húsfogyasztás, sófogyasztás, nem megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel), alkohol, hormonok [orális fogamzásgátlók és hormonterápia], fertőzések [Epstein-Barr Vírus, hepatitis B és C vírusok, humán papillomavírus, Helicobacter pylori], levegőszennyezés, természetes és mesterséges ultraibolya sugárzás, radon és víz fertőtlenítés melléktermékek.”

A fenti felsorolás lényegében vázolja az általunk ismert személyes döntések széles skáláját, melyekről tudjuk, hogy növelhetik a rák kockázatát, főként arra utalva, hogy az élelmiszer rákot okoz.

Az élelmiszeripar a saját egészségünk ellen dolgozik?

Azt támasztják alá, az élelmiszeripari rendszerünk az egészségünk ellen dolgozik.

Talán a legnagyobb titok ebben az egészben a cukor emberi egészségre gyakorolt negatív hatásaival kapcsolatos egyre növekvő tudatosság.

Hirdetés

A csomagolt termékek mintegy 80%-a tartalmaz valamilyen formában fruktózt, és a cukrot a rákbetegség legfőbb okaként azonosítják.

Ezen pedig érdemes elgondolkodnunk, és újra meg újra feltennünk magunknak a kérdést: mi magunk mennyire táplálkozunk egészségesen?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!