CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

A Sion-rend tagjai védelmezik Jézus lánya Sára és ma is élő leszármazottait?

A Jézus lánya, Sára által alapított rend tagjai arra esküdtek fel, hogy a végsőkig, ha kell, az idők végezetéig titokban tartják Jézus leszármazottainak személyazonosságát?

A titokzatos Sion-rend és Jézus lánya

Megdöbbentő és már-már Dan Brown regénybe illő a Sion-rend története, nem véletlenül foglalkozott vele maga az író is és nem véletlen tűnik fel egy picit a Da Vinci-kódban is.

A rend létét a mai napig nem lehet megerősíteni, sem cáfolni, ugyanakkor vannak arra közvetett bizonyítékok, hogy valóban létezhetett.

Hirdetés

A hagyomány szerint a rend Jézus és felesége, Mária Magdolna vérvonalát védelmező titkos társaság, amely egykor a templomos lovagrenddel karöltve biztosította, hogy Isten fiának utódai biztonságban legyenek.

Léteznek olyan források, melyek a Sion-rend alapítóját Jézus eltitkolt lánya, Sára nevéhez kötik.

Más források szerint a rendet más, ismeretlen személyek alapították eleinte Sára, majd a leszármazottai védelmére.

Hivatalosan soha nem született gyermeke Jézusnak, Mária pedig nem volt a messiás hitvese.

A Sion-rendről szóló források szerint azonban Mária terhes volt a keresztre feszítés idején.

Apokrif, „Bibliából kitagadott” iratok rejtik a végső igazságot?

A Biblia nem említ sem házasságot, sem szerelmet, sem Mária Magdolna terhességét – Jézustól vagy bárki mástól.

Ugyanakkor számos olyan tárgyi dokumentum, és egykor a feltételezések szerint a Biblia részét képező, később” kitagadott” irat mesél igencsak érdekes dolgokról.

Ezeket az iratokat az egyház nem véletlenül nem fogadta el szent iratokként hivatalosan, mivel teljesen „összekuszálják” a Messiás történetét.

Azt, hogy ténylegesen mi alapján kerültek be a szent szövegek a Bibliába, és mi alapján lettek „kegyvesztettek” más iratok, már soha sem fogjuk megtudni – mindenesetre tény, hogy számos apokrif irat, köztük néhány evangéliumnak nevezett mű, mint például Júdás, Tamás, vagy Mária Magdolna evangéliuma is fennmaradt.

Hirdetés

Az apokrif iratok több helyen is ellentmondanak az egyház hivatalos tanításának: a Bibliában Mária Magdolna szerepe teljesen más, és a gnosztikus iratokban Jézus élete is több vonatkozásban másként szerepel, mint a négy kanonizált evangéliumban.

Az apokrif evangéliumok, amelyeket négy kódex (Codex Askewianus, Codex Brucianus, Codex Berolinensis és a Nag Hammád-i leletek) tartalmaz, többek között azt tartalmazzák, hogy Jézusnak Mária Magdolna volt a kedvenc tanítványa, és sokszor szájon is csókolta őt (Fülöp evangéliuma).

Bár házasságra és gyermekre nincs közvetlen utalás, az asszonyt itt sokkal fontosabb szereplőnek írják le, mint a Bibliában:

Egyenesen Dávid király leszármazottjaként emlegetik.

Mária Magdolna kultuszának kialakulását részben maga az egyház akadályozta meg.

Arról, hogy mi lett Mária Magdolnával Jézus feltámadása után, igencsak keveset tudunk. A Biblia szerint Epheszoszba menekült Jézus anyjával, Máriával és Arimathiai Józseffel, aki könnyen lehet, hogy rokonságban állt a megváltóval. Állítólag ő az, aki a Szent Grált is magával vitte később Britanniába, erről persze csak mendemondák keringenek, bizonyíték nincsen rá.

Ha valóban volt Jézusnak lánya, és Sára ténylegesen megszületett, akkor az ő vérvonalától indul Krisztus földi leszármazottainak sora, vérvonala.

A gnosztikus iratok arról szólnak, hogy Mária Magdolna Józseffel Marseilles-be ment, és itt szülte meg gyermekét, Sárát, majd valahol a mai Aix-en-Provance környékén élte le hátralévő éveit.

Állítólag a Sion-rend védelmezi őket és egyes szóbeszédek szerint a mai napig több tucat egyenes ágú leszármazottjai él a Földön Jézusnak.

Konklúzió

Ki lehet-e egyértelműen jelenteni egy adott dologról, hogy nem létezik, csak azért, mert nincs rá közvetlen bizonyíték?

Vagy csak akkor tudjuk biztosan azt mondani, hogy márpedig Sion-rend nincs, ha egyértelműen bebizonyítjuk azt, hogy nem létezik?

Elég-e a hiteles, elfogadott feljegyzések, egyértelmű dokumentumok vagy a katolikus egyház elutasítása ahhoz, hogy valaki teljesen nyugodtan ki merje jelenteni: én tudom, hogy a Sion-rend nem létezik, és a képzeletbeli társaság által képviselt eszmék is valótlanok?

Éppen ez a baj az a Sion-renddel is.

Ez világít rá talán legjobban arra, hogy a Sion-rend létezését a mai napig nem lehet sem megerősíteni, sem pedig cáfolni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.