CímlapsztorikEgészségünk

A szív saját tudattal rendelkezik – állítják a tudósok, egyre több a bizonyíték

Szívátültetések bizonyíthatják, hogy az ember teljes személyisége meg tud változni. Sokkal több lehet, mint egy izompumpa: egy 40 ezer neuronból álló miniagy!

Megfigyelték, hogy a szívátültetések után megváltozik az ember személyisége, mintha a kapott szívvel új lelki tulajdonságokat is kapott volna az operált személy.

Eleinte ezek pusztán a véletlen művének tűntek, de az orvosok hamar rájöttek, hogy itt többről van szó.

Hirdetés

A modern kutatások során a tudósok felfedezték, hogy szívünk jóval több, mint egy izompumpa, létezik benne ugyanis egy 40 ezer neuronból álló „miniagy”, amely saját intelligenciával rendelkezik.

Egyes tudósok szerint az intuitív megérzések és gondolatok mögött rejlő intelligens erő a szívben rejtőzik, és nem a biológiai agyunkban.

A Biblia, az ókori tudományok és az irodalom is a szívhez társította a bölcsességet, az értelmet és az érzelmeket is.

oward Martin, a HeartMath Intézet alelnöke szerint a „szív negyven-hatvanszor több elektromos impulzust bocsát ki, mint az agy.

Nem pusztán vért pumpál, hanem szerepet játszik az érzelmek irányításában, hormonok termelésében is.”

A neurokardiológiai kutatások egyik úttörőjeként Dr. J. Andrew Armour vezette be a funkcionális szívbéli agy fogalmát még 1991-ben.

Kutatásai során felfedezte, hogy a szív rendelkezik egy saját, összetett idegrendszerrel, amely megfelelően kifinomult ahhoz, hogy a maga nemében „miniagyként” tartsák számon.

„Idegpályái lehetővé teszik, hogy a koponyában elhelyezkedő agytól függetlenül lépjen fel: képes tanulni, emlékezni, sőt érezni és érzékelni is.”

A szív minden friss kutatás szerint egy bonyolult, nagyon összetett szerv, és messze nem csak egy izompumpa.

Hirdetés

Egy igazi feldolgozó központ, bizonyos tekintetben saját aggyal.

Ezer féle dolgot befolyásol, és számtalan olyan dolog lehet, amit szintén kézben tart, csak még nem jött rá az orvostudomány. Sok tekintetben még magát az agyműködést is befolyásolják.

szív mágneses tere körülbelül ötszázszor erősebb, mint az agy mágneses mezője, és több méter távolságról is érzékelhető.

Valójában tehát nem az agyunkból indulnak ki a cselekvési impulzusok, hanem a szívünkből. A szívünk osztja szét az információkat az érzelmeinken keresztül.

A meggyőződéseinket, érzelmeinket elektromos és mágneses rezgésekké, hullámokká alakítja át, majd ezek a rezgések a testünkön túlnyúlva behatolnak a környezetünkbe, szinte mindenbe, ami körül vesz bennünket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!