Misztikum

A Szovjet Roswell: a dalnyegorszki incidens, amit a KGB eltusolt

A városka lakói az utólagos jegyzőkönyvekből kiderült, hogy azon az éjszakán egy hatalmas vörös gömböt láttak áthaladni az égbolton. Ami ezután történt, az mindenki előtt felfedte, hogy nem vagyunk egyedül a kozmoszban, a KGB bármennyire is próbálta elhallgatni…

A 611-es magaslat-ufo incidens

Kevesen tudják, de nem csak az amerikaiak találkoztak lezuhant repülő csészealjakkal, mint amilyen a hírhedtté vált roswell-i eset volt.

Az egykori Szovjetunió területén is történt egy erre kísértetiesen hasonlító “baleset”, melyet Dalnyegorszkban vizsgáltak ki, mert ez volt a helyszín, ahol az azonosítatlan tárgy lezuhant.

Hirdetés

Ez a Szovjet birodalom egy tengermelléki határterülete volt. Az időpont 1986 január 29.

A városka lakói az utólagos jegyzőkönyvekből kiderült, hogy azon az éjszakán egy hatalmas vörös gömböt láttak áthaladni az égbolton.

Akkora volt, mintha a Hold korongjának a fele lenne.

Nem zuhant, sokkal inkább tűnt úgy, mintha a felszínnel párhuzamosan repült volna, és bár közel volt, semmilyen hallható hangot nem adott ki magából.

Titokzatos vörösen izzó ufó zuhant a közeli erdőbe

Az objektum a későbbi vizsgálatok alapján 54 km/órával haladhatott, vagyis túl lassú volt ahhoz, hogy meteor vagy más zuhanó tárgy legyen.

Amikor az objektum elérte a 611-es magaslatot, elkezdett ereszkedni, majd nekicsapódott a hegynek. Minden tanú azt mondja, hogy nem volt hangja, amikor az objektum elérte a hegyet.

A következő pillanatokban egy villanás után egyszerűen eltűnt, mintha lezuhant volna. Elkezdett vibrálni, mintha valami történne, majd végleg elnyelte a sötét.

Egyértelmű volt sokak számára, hogy lezuhant, ezért a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki.

A becsapódás megtalált helyén ezüstös fémcseppek voltak mindenfelé a növényzeten és a talajon.

Hirdetés

A 611-es magaslaton talált ólom típusa azonban különbözött a helyben található ólomtól. A helyszínen fekete, üveges, csepp alakú gyöngyöket és hálós szemcséket is találtak.

Összességében körülbelül 70 gramm ólmot, 5 gramm hálós szemcsét és 40 gramm gyöngyöt fedeztek fel.

A katasztrófáról a televízióban is beszámoltak

“A lezuhanás helyszínéről összegyűjtött fém törmelékek orosz elemzése kimutatta, hogy azokat nem ember gyártotta, hanem máshonnan származnak.”

Az esettel több ízben foglalkozott a helyi média és a sajtó.

Szinte mindenki tudta, hogy valami történt, és hogy a hivatalosan elmondottak mögött teljesen más okok állhatnak.

Analízis és földönkívüli anyagok, sérthetetlen hálós szemcsék

A gyöngyöket elemezték, és igencsak furcsa dolgokat találtak. Nagyon magas volt ólomtartalmuk, de volt bennük szilícium és vas is. Emellett egyes gyöngyükben cink és bizmut is volt, ezek nagyon ritka földfémek.

Sokan az eseményre csak egyfajta második Tunguzkaként hivatkoztak, mert a fák ugyanúgy letarolódtak, és olyan összetételűek voltak a hátramaradt kémiai vegyületek, mint ott…

A hálós szemcsék tanulmányozása során kiderült, hogy azok nem oldódtak fel semmilyen erős savban vagy más oldószerben..

Mintha lényegében sérthetetlenek lettek volna.

Az egyik hálós szemcsében kimutatott arany koncentráció 1100 gramm/tonna volt. Ez sokkal magasabb, mint amennyi a régióra jellemző.

A KGB elhallgatott ufó aktája

Sokak szerint a KGB jóval többet tudhatott az ügyről, mint a média és a nyilvánosság.

Számos érintett szinte biztos benne, hogy rengeteg vizsgálati eredményt le sem közöltek.

Ezek főleg olyan természetűek voltak, melyek egyértelműen bizonyíthatták, hogy egy földönkívüli szerkezet maradványait vizsgálták.

Sőt, akad olyan is, aki azt állítja, hogy egy komplett lezuhant korongot találhattak a titkosszolgálatok, azonban ennek nyomait eltüntették és az egész szerkezetet azonnal elszállították az éj leple alatt.

Ezután titkos hadászati bázisra vitték szétszerelni és tanulmányozni, visszafejteni műszaki megoldásait.

Az igazság az, hogy keveset tudni az incidensről.

Legalább épp olyan rejtélyes, mint maga Roswell volt. A KGB azonban sokkal jobban tudta tenni a dolgát, igazi profik voltak, ezért alig maradt fenn hitelesnek tekinthető információ.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!