CímlapsztorikEgészségünk

A tengeri uborka lehet a jövő rákgyógyszere? Egy kutatás szerint a rákos sejtek 95%-át elpusztítja

Mi az igazság a tengeri uborkával kapcsolatban? Elhallgatott orvosság a világ elől?

Különleges felfedezés

A felfedést évekkel ezelőtt tették meg, azóta is folynak a különféle kutatások arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen pozitív hatásai is vannak az úgynevezett tengeri uborkának.

A különleges növényről ugyanis ma sokan úgy tartják, hogy ígéretes rákgyógyszer lehet.

Hirdetés

Sőt, egyesek odáig mennek a kijelentésekkel, hogy azt állítják, hogy olyan mértékben hatásos, hogy a gyógyszeripar egyszerűen elsunnyogta, nehogy filléres alternatívája lehessen a drága kemoterápiának.

Tengeri uborka mint “rákgyógyszer”

A tengeri uborka tele van különleges enzimekkel, olyanokkal, amik semelyik más növényben vagy élőlényben nem találhatók meg.

Ezek egy része pedig kifejezetten erős rákölő hatással bír, ezt feketén-fehéren bebizonyította mára a tudomány.

Azonban nem a tudomány volt az első, ami tisztában volt ezzel a hatásával.

Kezdetben az ősi Ajurvédikus orvoslás ismerte csak el, és használta a tengeri uborkát, sok ezer évvel a modern orvoslás kialakulása előtt, és már akkor is gyógyítottak vele nagyon komoly és súlyos betegségeket.

Mostanra a nyugati ember számára is bebizonyosodott, hogy a tengeri uborka kivonata képes elpusztítani a rákos sejteket, miközben serkenti az immunrendszert.

Tényszerűen laborkísérletekben ténylegesne hatásos volt.

Élesben azonban soha nem próbálták ki – persze adódik a kérdés, hogy vajon miért.

A gyógyszerlobbi hallgat róla?

A legtöbb vélemény azt mondja, hogy egyszerűen elhallgatja a gyógyszeripar. Tény ugyanis, hogy a nagy gyógyszergyárak nem érdekeltek valami olyanban, ami megterem a természetben.

Mert így egyrészt olcsón hozzá lehet jutni, nem lehet szabadalmaztatni, levédetni, és nem lehet irreálisan túlárazva rásózni a betegekre.

Hirdetés

Egyszóval nem a gyógyszeripar klasszikus terméke, ily módon pedig veszélyt jelent a profitra.

A média és az AMA – Amerikai Orvosi Társaság – nem beszél róla, és az Élelmiszerügyi hatóság – FDA – soha nem rendelt el klinika vizsgálatokat.

Petri csészében végzett – laboratóriumi körülmények között – voltak ugyan tesztek, de ezek a gyógyszeripar számára lesújtó eredménnyel zárultak: a rákos sejteknek ugyanis a 95%-át képes volt elpusztítani a tengeri uborkából készített kivonat.

Sokak szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban a gyóghyszermaffiának, és egyszerűen “zárolták” az éles, embereken végzendő klinikai teszteket.

Kutatni kutatják, de nem halad előre a belőle készíthető gyógyszer ügye.

Igazolt rákmegelőző hatás

A tengeri uborkával kapcsolatos korábbi kutatások bebizonyították, hogy az képes megölni a tüdő-, emlő-, prosztata-, bőr-, vastagbél-, hasnyálmirigy-és májrák sejteket. A tengeri uborka kivonata ugyancsak hatékonynak bizonyult a leukémia és gioblastoma sejtek megölésében.

A kutatások során kiderült, hogy a frondoside A nevű, az uborkában nagy mennyiségben megtalálható vegyület az, ami kifejti a rákos sejtek elleni hihetetlen hatását.

A tumorokat úgy képes zsugorítani, hogy programozott sejthalált idéz elő, valamint megszünteti a tumor azon képességét, hogy további vérereket bocsássanak ki ahhoz, hogy maguk is táplálékhoz jussanak.

Ezzel az áttét képződést is nagyban csökkenti, sőt, meg is szünteti, ami alapjaiban növeli egy rákos beteg túlélési esélyeit.

Emellett a frondoside a mindössze 10 napos kezelés során képes volt egy-egy tumor 40%-át lecsökkenteni, vagyis a daganatok közel felére zsugorodnak a kezelés hatására.

A tudomány jelenlegi állása szerint a tengeri uborka fogyasztásának nincs ismert kockázata.

Azonban még hosszú idő és sok kutatás szükséges ahhoz, hogy valódi rákgyógyszer lehessen.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!