CímlapsztorikÉrdekes világ

A The Last of Us zombijárványa tényleg megtörténhet a tudósok szerint

A napokban mindent letaroló HBO sorozat mögötti valóság olyan ijesztő, hogy sokan nem fognak tudni nyugodtan aludni, ha felvilágosítják őket a szakértők…

Elképesztően erős tudományos alapjai vannak a legújabb HBO zombisorozat, a Last of Us történetének.

Olyannyira, hogy az első rész megnézése után sokak félelme megnőtt és a tudósoknak kellett tisztázni néhány igen aggasztó kérdést azzal kapcsolatban, hogy mikor tarolhatja le egy ehhez hasonló zombi világjárvány a világot.

Hirdetés

A The Last of Us-ban bemutatott fertőzés alapjai ugyanis a valóságban gyökereznek, sőt valóban létezik olyan gomba, amely irányítása alá vonja a gazdatestet.

A gombák ellen szól az, hogy jelenleg 34 Celsius fok feletti hővel rendelkező gazdatestben nem tudnak tartósan fennmaradni.

Igen ám, azonban a globális felmelegedés miatt a különféle “testrabló gombák” (melyekből több faj is él a Földön) evolúciós kiutat keresve tovább mutálódhatnak.

Végső soron valóban kialakulhat egy olyan faj, mely képes megtámadni, lefertőzni az embert, majd átvenni az agya felett az irányítást, miközben a szervezetét belülről kezdi el enni.

A fertőzöttek minél tovább “élnek”, annál jobban fúrja át a szöveteiket a gomba, de épp csak annyira, hogy életben maradjanak, az életben maradáshoz pedig többek között penicillint bocsátanak ki.

Az így kialakuló, spórák által megfertőzött zombik egész hordája rövid idő alatt képes lenne leuralni a bolygó és mindenkit zombivá változtatni.

Ez az eredeti játék és az ezen alapuló friss HBO sorozat alapja is.

Egyetlen génmutáció és a tömlősgomba, candida, anyarozs, Cordyceps, aspergillus, bármelyikük képessé válhat arra, hogy befúrja magát az agyunkba és irányítson nem milliókat, hanem milliárdokat közülünk.

Ezek olyan zombiszerű bábok, melyek mind egyetlen közös célért dolgoznak.

Hirdetés

Hogy mindenkinek tovább adják a fertőzést.

A tudósok alaposan megvizsgálták a játékba és így a sorozatba felvetett tudományos hátteret és azt kell hogy mondjuk, nem tudták kizárni a lehetőségét.

Sőt, mint írtuk, ma is vannak olyan bombafajok, melyek megfertőzik, irányítják és közben belülről eszik a gazdatestet, például hangyákat, hogy azok tovább fertőzzék a társaikat.

Az erről látható videó fen…

Ezek után mindenkinek érdemes átgondolnia, hogy a jövőben bármikor valóban kirobbanhat egy zombijárvány.

Nem feltétlenül egy vírustól vagy baktériumtól, hanem a gombáktól…

Persze a gombák mutálódásának jelenleg igen kicsi az esélye, azonban a fent említett klímaváltozás miatta melegedés rá fogja kényszeríteni őket, hogy elviseljék a magasabb hőmérsékletet is.

Az evolúció pedig teszi a dolgát…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.