Tudomány

Gamma hullámok a végső bizonyíték a halál utáni életre: kiderült mit látunk az utolsó pillanatban

Kiderült, mit láthatunk magunk előtt, amikor meghalunk.

Megvan a bizonyíték arra, hogy van odaát valami! Úgynevezett gamma hullámokat – észlelték a szívleállás előtti és utáni 30 másodpercben, ami alátámaszthat mindent.

Döbbenetes eredmények, ideje újraírni a tudományos könyveket?

Amerikai kutatók EEG-n keresztül rögzítették egy 87 éves epilepsziás férfi agyhullámait, amikor a beteg szívrohamot kapott és meghalt.

Hirdetés

A vizsgálat során az agyhullámok növekedését – úgynevezett gamma hullámokat – észlelték a szívleállás előtti és utáni 30 másodpercben, ami alátámasztja azt az elképzelést, hogy az ember szeme előtt lepereg az egész élete a halála előtt

– számolt be róla a BBC.

“Az emlékek visszakeresésben szerepet játszó hullámok generálásával az agy a fontos életeseményeket idézheti fel még egyszer utoljára, hasonlóan a halálközeli élményekben leírtakhoz.

Ezekkel az eredményekkel pontosabban meghatározhatjuk, mikor ér véget az élet, ami további fontos kérdésekhez vezet, például a szervátültetéssel kapcsolatban”

-állítja Dr. Ajmal Zemmar, a kutatás vezetője.

Korábban patkányokon végzett kísérletek is hasonló eredményeket mutattak, de emberen korábban még nem végezték el.

A végső következtetések levonásához több kutatás is szükséges.

Áttörés lehet a túlvilág utáni kutatásban

Fontos megjegyezni, hogy ez esetben egy eleve sérült agyat vizsgáltak az epilepszia miatt, tehát nem jelenthető ki egyértelműen, hogy mással is ez történik a halála idején.

“Az derült ki ebből a kísérletből, hogy bár valaki lehunyta a szemét és kész megpihenni, az agya még lejátszhatja egyszer élete legszebb pillanatait”

Hirdetés

-mondta Dr. Zemma.

A LADBible emlékeztet rá, hogy az EEG egy fájdalommentes vizsgálat, apró elektródákat helyeznek el a páciens fejbőrén, amik a beteg agyának elektromos tevékenységét érzékelik.

A legtöbbször epilepszia diagnosztizálására használják.

Az EEG segítségével egy szakorvos meg tudja határozni az epilepszia fajtáját, hogy mik váltják ki a rohamokat, és a legjobb kezelési mód kiválasztásában is segítséget nyújt.

Tényleg lepereg lőttünk valami a halál előtti 30 másodpercben

Egyes vadabb teóriák szerint ebben a 30 másodpercben maga Isten szólítja meg a haldoklók lelkét, ezért mérhetőek olyan erős gamma hullámok az agyban.

Mindezek azt bizonyítják, hogy valamiféle dolog lehet odaát, amire az agyunk reagál, emiatt bocsát ki gamma hullámokat – vetik fel.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.