CímlapsztorikTudomány

A történelem legnagyobb, pusztító mágneses vihara jöhet

Egy mindent elsöprő kataklizmára készül már egy ideje a világelit is?

A közelmúltban kétszer megtörtént, ma pusztító lenne a civilizációra nézve

Két igazán jelentős geomágneses vihart tart számon a tudomány, a Carrington-eseményt és az 1770-es Japán felett észlelhető napvihart, de ha ezek az események ma következnének be, sokkal több problémát okozhatnának, mint annak idején.

Az 1859. szeptember 1-jén bekövetkező napkitörést Richard Christopher Carrington csillagászról nevezték el, mivel ő volt az egyik megfigyelője az eseménynek.

Hirdetés

Sarki fényről érkeztek beszámolók a karib-tengeri szigetek környékén, a távíró gépek megvadultak, néhányat a gépek kezelői közül áramütés ért.

Miután kikapcsolták a készülékeket, azok áram nélkül is működtek tovább. Az ég néhány helyen olyan fényessé vált, hogy a munkások korábban keltek, mert azt hitték, már hajnalodik.

Hamarosan megismétlődik, 2025-ben éri el a maximumot a Naptevékenység

Egyre több jel utal arra, hogy egy ilyen eseménysor ismét bekövetkezhet.

A Napunk az elmúlt néhány hónapban a szokottnál is aktívabb volt, a tudósok aggastóan sok nagyobb erejű korona kilökődést észleltek, szerencsére ezek közül egyik sem a Föld irányába történt.

Az 1989. március 13-án, egyik pillanatról a másikra bekövetkező, 12 órás quebec-i áramszünet például egy két nappal korábbi, intenzív napkitörés miatt történt és teljesen megbénította a város életét.

Leálltak a liftek, a metrók, kialudtak a fények, nem tudtak kinyitni az iskolák, az áramkiesés a környék egész ellátó rendszerében hiányt okozott. Az égben a műholdak bukfencezni kezdtek, mivel időlegesen elvesztették az irányítást.

Ma ez katasztrofális hatással járna, és valamennyi tudós véleménye szerint visszaküldené az emberi fajt a kőkorszakba egy nagyobb Napkitörés.

2012 júliusában például a Carrington-esemény idején megfigyelt aktivitáshoz hasonló szintű mega-kitörést figyeltek meg a szakértők, de akkor a Föld éppen elkerülte a részecskékkel való ütközést, azonban

ha egy héttel korábban kerül sor az eseményre, nem lett volna ilyen szerencsénk

Hirdetés

-mondta Daniel Baker, a Colorado Egyetem asztrofizikusa a NASA Science-nek.

Az elit már tud róla és elkezdtek “összecsomagolni”?

Régóta léteznek olyan szóbeszédek, melyek azt állítják, hogy a világ leggazdagabb elitje már tud egy várható világvégéről, és hogy tudatosan évek óta készülnek rá.

Különféle mentőbárkák állnak bevetésre készen, hogyha szükséges, akár a bolygót is el lehessen hagyni, más források szerint a Hold sötét oldalán található egy az emberiség túléléséhez szükséges hatalmas óvóhely, személyzettel, egy nagyobb kolóniaként.

Megint más elképzelések szerint az elit a felszín alatti óvóhelyekbe, bunkerekbe fog lemenekülni, amikor megtörténik a baj.

Ehhez kapcsolódóan szokták megemlíteni Richard Blumenthal szenátor meghallgatását, melyben nyíltan elmondja: tudnak egy űrveszélyről, amiről még nem mondhatnak többet a pánik elkerülése miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.