Misztikum

A történelmet is újraírhatja a gízai nagy szfinx lábánál tett felfedezés

Az emberiség eddigi történelmét kidobhatjuk a kukába?!

Nagy horderejű felfedezést tettek geológusok és régészek az egyiptomi szfinxnél.

Hihetetlen, de igaz lehet az a teória, mely azt állítja, hogy a szfinx valójában nem úgy nézett ki több ezer évvel ezelőtt, ahogyan most kinéz.

Hirdetés

Sőt, egyesek ennél is tovább mennek, és egyenesen az előző emberiség bizonyítékának, egyfajta általuk egykor felállított emlékműnek tartják.

Ez utóbbi nem is teljesen alaptalan felvetés, mivel egyre több régész kérdőjelez meg a szfinx eredet korát, ugyanis vízmosások nyomai láthatók az oldalán és a talpainál.

Víz pedig legutóbb ebben a sivatagos térségben tartósan több mint 12 ezer évvel ezelőtt volt.

Ez pedig fura módon egybeesik az “özönvíz” idejével is, legalábbis amennyire egyes régészek helyesen saccolnak.

Tényleg egy az emberiség hajnalát megelőző humanoid civilizáció műve a szfinx? Egy olyan geneárció, mely aztán elbukott, kihalt, és csak nyomaikat hagyták maguk után hátra?

A szfinx lábánál most valami olyan dolgot találtak, ami szenzációt hozhat.

A szfinx talpazatát vizsgálva számtalan olyan nyomot találtak, ami azt bizonyítja, hogy renovációk és módosítások történtek az építményen, méghozzá nem is kicsik.

A szfinx bár ma már egy ülő, macska fejű és kezű istenségre hasonlít, régen emberi volt. Emberi kezekkel rendelkezett és emberi arca volt.

Eredetileg mindkét kéz egy emberi kéz volt, erre utal minden nyom, ráadásul ezek a kezek feltehetően “tartottak” valamit.

Hirdetés

Több olyan egyiptomi régészeti lelet, kisebb szobor van, melyen a szfinx tart valamit a kezében.

Kanópusz edényeket, tálakat, vagy ládákat.

Sőt, léteznek olyan hieroglifák, melyeken látszik, hogy a szfinx az égi istenek, a Nap isten felé nyújtja ezeket.

Kapcsolat az ősi, égből érkezett “emberekkel”? Mit akarhat ez jelenteni? Miért és hogyan rombolódott le a szfinx eredeti keze? És miért faragták át az arcot többször is a történelem során?

A szfinx felületét megvizsgálva a régészek többféle festék maradványait fedezték fel.

Sokak szerint még a marsi arc és a szfinx között is lehet kapcsolat. A Cydonia régió a Marson mértanilag a tereptárgyakat és rejtett piramisokat tekintve kísértetiesen hasonlít a gízai fennsíkra…

Ez alapján a szfinx eredetileg háromszínű volt: vörös, kék és sárga színek kombinációja.

A régészek feljegyzései alapján grafika is készült, mely bemutatja, milyen lehetett kezdetben a gigantikus szobor.

Az ókori Egyiptomban a színszimbolika fontos kifejezőeszköz volt, ami a szfinx vizsgálatok szerinti színezésében is tetten érhető. Nem véletlen, hogy e színeket válogatták az egykori megalkotók. A vörös szín az élet, a tűz, a győzelem és a harcra készség szimbóluma, a kék az ég, a víz, a túlvilág, a teremtés és újjászületés színe, a sárga pedig a romolhatatlanság, a lerombolhatatlanság és az örökkévalóság jelképe volt kultúrájukban.

A képet nézve nemcsak a szín az, ami szembetűnő a szfinx mai állapotához képest. A szfinxnek, amint azt a képen is ábrázolták, valaha álláról lecsüngő szakálla is volt.

Feminin vonásokat fedeztek fel az egyiptomi szfinx arcán – mérési eredmények szerint egy átlagos felső-egyitomi nőével megegyezőek arcarányai.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.