CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

A törzs, ahol nem ismert a rák, sem a magas vérnyomás, és a modern népbetegségek…

A yanomami törzs egy kivételes közösség a Földön, amitől rengeteget tanulhatna a mai modern orvostudomány és az egész világ.

Úgy tudni, hogy körülbelül 35 ezren vannak, de ők sincsenek szupererővel megáldva.

Az aranyásók egyre több betegséget hordanak be, sokukat megölték, egészségügyi állapotuk ennek ellenére máig nem hagy kivetnivalót, akárcsak a hunzáké, akikről szintén úgy tartják, hogy birtokában lehetnek a hosszú és egészséges élet titkának.

Hirdetés

Számtalan tanulmány szól róluk, amelyekből kiderül, hogy étrendjük kevés sót tartalmaz, alacsony a vérnyomásuk, és mint minden törzs, használják a hallucinogén terméseket…

A törzs az egyik legharciasabb az egész világon, de amit a yanomamikról tudunk, legalább annyit árul el rólunk, mint róluk.

Elképesztő, ahogyan élnek.

hatalmas harmóniában vannak a természettel, a saját környezetükkel, magas életkort érnek meg, és az idősebbek sem szenvednek semmilyen betegségben.

A legtöbbjük úgy hal meg, hogy gyakorlatilag nem volt semmi baja, és elalszik.

Összesen úgy 35 ezren élhetnek egy nagyjából magyarországnyi területen az esőerdőben, a képen láthatóhoz hasonló kör alakú falvakban, fura, várszerű építményekben, mely kerítésként öleli körül a közös tető alatti családi kuckókat.

Ugyanilyen misztikum övezi a hunza törzseket, vagy az afrikai dogonokat.

Ez utóbbiak kozmikus kapcsolataik és történeteik lévén váltak ismertté, az előbbiek pedig szintén magas életkoruk miatt.

Ezek az elszigetelten élő, vademberi közösségeknek tűnő emberi civilizációk primitívnek tűnhetnek, egyvalamivel azonban mégis sokkal jobban tisztában vannak: a boldog és hosszú, egészséggel teli élet titkával.

Hirdetés

Nincs magas koleszterinszintjük, nem magas a vérnyomásuk, nem szenvednek oylan népbetegségekben, mint a legtöbb nagyvárosi ember.

Bizonyos betegségek fogalma pedig teljesen ismeretlen számukra.

Nem tudják, hogy mi az a rák, mert senki nem hal meg rákban a közözsségeikben, és azt sem tudják, hogy mi az a krónikus gyulladás, allergia…stb.

Szervezetük sokkal ellenállóbb, és antibiotikumok, gyógyszerek nélkül képesek legyőzni a rájuk törő betegségek nagy részét is.

Persze ők sem istenek, sokan meghalnak közülük, a statisztikák azonban azt mutatják, hogy körükben vannak a legtöbben egészségesek.

Talán érdemes lenne valamit tanulnunk tőlük, és kicsit visszanyúlni a természettel való harmóniába…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.