Misztikum

A tükör, amit megszállt a Titanic kapitányának szelleme! Tényleg igaz a riasztó legenda?

Nemrég egy kísértetjárta tükröt, egészen pontosan a legendás Titanic kapitánya által megszállott darabot bocsátották árverésre – a licit 3,6 millió forintnak megfelelő angol fontról indult.

A 110 éves tárgyról azt állítják, hogy évente egyszer megjelenik benne Edward John Smith, aki a balsorsú hajó első útja előtt asztalán hagyta a tükröt.

Az 1912. április 14-i tragikus baleset után – amikor a Titanic nekiütközött egy jéghegynek – felajánlották a kapitány egyik szolgálólányának, Ethelwynne-nek, hogy emlékül magával vihet egy tárgyat a kapitány szobájából.

Hirdetés

A nő a tükröt választotta.

Azonban miután állítása szerint minden évben, a tragédia évfordulóján megjelent benne Smith kapitány arca, úgy döntött, lepasszolja a tárgyat rokonainál.

Később az ezüstkeretes tükröt egy wolverhamptoni ingatlanban találták meg, majd a jelenlegi tulajdonosához, David Smith-hez került.

Smith kapitány tükréhez egy levél is járt, amit feltehetőleg a nő sógornője írt, és ami így szólt:

„Ethelwynne folyton azzal ijesztgetett minket, hogy a Titanic elsüllyedésének évfordulóján mindig meglátja Smith kapitány arcát a tükörben.”

– Bárki is vásárolja meg ezt a tükröt, remek időtöltés lesz számára letesztelni a legendát áprilisban, a Titanic elsüllyedésének 107. évfordulóján

– tette hozzá az árverés vezetője.

Szerintetek valós lehet az eset?

Vagy ez az egész csak egy nagyon jól hangzó legenda, amit a Titanic egyik tárgyát lengi körül?

Hirdetés

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.