CímlapsztorikEgészségünkTudomány

A tudósok bejelentették a tablettát, ami kiváltja az edzőtermet: világszenzáció

Állatkísérletek során óriási sikert értek el… Itt a végleges “fogyi tabletta”, ami mindenkit lefogyaszt, sőt, kigyúrttá tehet?

A tudósok egy csoportja azt állítja, hogy egy lépéssel közelebb kerültek egy olyan tabletta kifejlesztéséhez, ami a testmozgás legfontosabb előnyeit nyújtja.

A rendszeres testmozgás bizonyítottan segít a fogyásban, de más előnyei is vannak: a szívünk egészségesebb marad, és kisebb valószínűséggel szenvedünk majd ízületi fájdalmaktól.

Hirdetés

Tudósok egy csoportja úgy véli, ha sikerül megérteni e folyamatok hátterét, az nagy előnyt jelentene egy olyan készítmény (tabletta) legyártásához, ami a fenti mechanizmusok kiváltását célozza.

A Futurism által is áttekintett tanulmány szerint a projektben résztvevő szakértők (a Stanford, a Baylor és más egyetemek kutatói) egereken végzett kísérletek alapján dolgoznak.

És igen hatékonyan:

Nemrég sikerült beazonosítaniuk azokat a vérben megtalálható molekulákat (Lac-Phe), amik jellemzően mozgáskor termelődnek, és képesek csökkenteni az étvágyat.

A kutatók úgy vélik, hogy ez a folyamat egy speciális készítménnyel is fenntartható lehet.

De ez nem minden:

Az állatkísérletek során a Lac-Phe hozzájárult az általános táplálékfelvétel, a testsúly csökkenéséhez, valamint a glükóztolerancia javulásához is.

A kutatók mindemellett egy CNDP2 nevű enzimet is beazonosítottak, amelyet a szervezet a Lac-Phe előállításához használ, és szintén kritikus szerepet játszik a testsúlycsökkenésben.

A Stanford patológusa, Jonathan Long szerint gyógyszerekkel most is sokféle problémát lehet orvosolni.

Hirdetés

Ahhoz azonban, hogy például a csontritkulásnak vagy a szívbetegségek kialakulásának is elejét tudjuk venni (ezek szintén elérhetők folyamatos mozgással), még sok folyamatot kell értelmezni.

A most zajló kutatás részben ezekre a kérdésekre igyekszik választ találni.

A Baylor Egyetem sejtbiológiával foglalkozó professzora, Jong Csu szerint a következő lépés annak megfejtése, hogy az azonosított molekula, a Lac-Phe hogyan terjeszti ki hatását a szervezetre.

Ez ugyanis nagyon lényeges egy új terápiás módszer bevezetéséhez.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.