Címlapsztorik

A tudósok betiltanák Bill Gates bolygómérnökségét, mielőtt katasztrófát okozna és örök sötétséget hozna a Földre

Krétaport, sót, vasreszeléket, vagy akár apró tükröket juttatnának a légkörbe, hogy aztán az emberek testébe csapódjanak a felszínt elérve…?!

Hatvan tudós nyílt levelet intézett a világ kormányaihoz és az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez, hogy mindörökre szüntessék be azokat a kísérleteket, amelyek különféle anyagokkal megszűrnék a Földre érkező napfényt.

Maga a filantróp milliárdos, Bill Gates is támogat olyan projekteket, melyek meglehetősen sok aggályt merítettek fel a társadalomban és a tudósokban.

Hirdetés

Az egyik ilyen a geomérnökség: az időjárás világszintű manipulációja különféle, a légkörbe juttatott anyagokkal.

Gates ezekkel fogllakozó cégeknek, vállalatoknak tart fenn rendszeres támogatást a Bill és Melinda Gates alapítványon keresztül.

Ezek a cégek mindenáron csökkenteni szeretnék a napfény erejét, ezért

KRÉTAPORT, SÓT, VASRESZELÉKET, KÉN-DIOXIDOT VAGY AKÁR APRÓ TÜKRÖKET JUTTATNÁNAK A FELSŐ LÉGKÖRBE,

hogy azok a napsugarak egy részét visszaverjék, még mielőtt elérnék a felszínt, és véletlenül megvilágítanák a szobánkat, vagy bikinis testekbe csapódnának a vízpartokon.

A globális felmelegedés megállításához – szerintük – nem elég drasztikusan csökkenteni a világ szén-dioxid-kibocsátását és kivonni a levegőből az odaeregetett üvegházhatású gázokat: le is kellene hűteni a Földet.

Egy Harvardi kísérletsorozat során már 2021 februárjában feljuttattak volna tíz kilométeres magasságba kis mennyiségű, két kilogramm krétaport (kalcium-karbonátot), hogy megfigyeljék, mennyire lenne hatásos a porított hagyományos íróeszköz a földi éghajlat lehűtésére.

A tesztet végül nem engedélyezték, a következő időpontot pedig erre az évre tűzték ki.

Az aggódók három érvet sorakoztatnak fel amellett, hogy miért nem kellene bolygónk éghajlatába belepiszkálni. Először is szerintük soha nem lehet teljesen kiismerni a kockázatokat.

Hirdetés

Egy nagyszabású beavatkozás olyan folyamatokat indíthat el, aminek a következményei beláthatatlanok.

Hiszen semmit sem tudhatunk arról, milyen hatással lenne az időjárásra és a mezőgazdaságra egy globális fényvisszaverő hadművelet.

Egyes tudósok azt is felvetették mintegy elrettentésként, hogy ezzel a művelettel könnyen világkatasztrófát is elő lehetne idézni.

Nem lehetetlen ugyanis az, hogy olyan mennyiségű krétaport juttassanak a légkörbe “véletlenül”, amivel kvázi évtizedekre, rosszabb esetben évszázadokra eltakarnák a Napot…

Milyen alapon kísérletezünk bolygónk éghajlatával? Hiszen az emberi eredetűnek tartott globális felmelegedést is nyugodtan tekinthetjük egy mesterséges geomérnökségnek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült leállítani a projektet, mely örök sötétséget hozhatott volna a Földre, de idővel ezek a cégek kilobbizzák maguknak az engedélyeket…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.