CímlapsztorikMisztikum

A TV és a média, avagy a hazugság művészete – így manipulálnak, és nyomják el a kritikus gondolkodást!

Ha ezt minden ember látná, az alapjaiban rengetné meg a rendszert. Mert a globális hipnózisalapján működő hatalom a legjobban az ÖNTUDATRA ébredt embertől fél…

“Ha valaha is tapasztaltál agyi ködöt a tévénézés után, akkor nem vagy egyedül.”

Ez egy nagyon is létező jelenség. És ezzel manipulálják az emberek tudatát, a gondolatait.

Hirdetés

“Az agynak négy módja van, amelyben működik, és négy agyhullám-mintája van. A Delta az, amikor mélyen alszunk, a Théta, amikor enyhe alvásban vagyunk, az Alfa állapotban ébren vagyunk, de nyugodtak.

Ez a gondolkodásmód az, amikor a legmagasabb szuggesztivitási állapotban vagyunk, és ott van a Béta, a legmagasabb működési mód, például amikor könyvet olvasunk, vagy nagyon ösztönző beszélgetést folytatunk.”

Az 1960-as évekre visszanyúló kutatások szerint a tudósok következetesen azt tapasztalták, hogy kevesebb mint egy perc televízió nézési idő alatt az agy Béta állapotból Alfa állapotba vált, ahol az elme hihetetlenül befolyásolható és elveszíti képességét, hogy egyértelműen dönteni tudjon a helyes és a rossz között.

“A homloklebeny keringése körülbelül 90 másodpercen belül lelassul, és ez hátrányosan hat,” – Dr. Neal Nedley.

A homloklebeny agyunknak az a része, amely az erkölcsösséggel, a szellemiséggel, az ítélőképességgel és a döntéshozatallal foglalkozik. Enélkül személyiségünk gyakorlatilag nem létezik, és lényegében nincs mentális kapcsolatunk egy magasabb szellemi erővel.

Ennek eredményeként életünk egyre inkább beteljesületlenné válik. Minél több időt töltünk a képernyőket bámulva, annál kevesebb időt töltünk valami értelmes dolog megvalósításával, és annál kevésbé vagyunk képesek megfogalmazni, hogy mitől válik értelmessé az életünk.

“Több szórakoztató elfoglaltság van, mint valaha az emberiség történetében, de mégis több a depresszió, a szorongás, és a mentális egészségügyi problémák az egekbe szöknek az egész világon, és az egyik elsődleges oka ennek a szórakoztató közeg.”

Még érdekesebbek azok a tanulmányok, amelyek az éjszakai tévézés hatását vizsgálják azal kapcsolatban, hogy az ember hogyan érzi magát a következő napon. Mint kiderült, minél több televíziót néz valaki éjjel, annál valószínűbb, hogy rossz lesz a másnapja.

“A tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy ha a szórakozás egy megszokott folyamattá válik, akkor a depresszió és a szorongás kockázata több mint kétszeresére nő.”

Hirdetés

Bizonyos értelemben a televízió nemcsak a lelkiállapotunkat befolyásolja, hanem kiterjedt hatása van arra is, ahogyan a körülöttünk lévő világot érzékeljük.

Dr. Michael Rich a tévé elmére gyakorolt hatásának szakértője, aki a következőképpen írja le a 3D-s film nézésének tapasztalatait:

“Tehát mit tesz az agyad, amikor ott ülsz egy moziban, egy óriási képernyőt nézel, 3D-s szemüveget viselsz, surround hangzásban úszol, és feldolgozod a másodpercenként megjelenő 24 képet?

Az agyad kötelességtudóan feldolgozza ezeket az ingereket – és mást nem tesz. Valójában a prefrontális kéreg, amely részt vesz az impulzusszabályozásban, a jövőbeli gondolkodásban és az erkölcsi döntésekben, alapvetően inaktiválódik ebben a folyamatban.

Ez része annak, hogy miért ‘veszel el’ a filmben.”

Nem könnyű dolog teljesen megszüntetni a képernyő előtt töltött időt. Mindazonáltal mindannyian tehetünk lépéseket a csökkentéséért, a természet és a közösség megbecsüléséért, és visszahozhatjuk a képességünket, hogy önmagunk gondolkodhassunk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.