CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán közös szövetségesek “csinálhatják ki” – Biden és Leyen egyesülhet Merkellel?!

Ha ez megvalósul, akkor megvalósul Orbán rémálma is. 2022-ben össztűz alá kerülhet a magyar miniszterelnök és a teljes kormányzat?!

Úgy tűnik, hogy komoly össztűz alá kerülhet az Orbán kormány. Maga Orbán Viktor is személyesen. Túlságosan diktatórikus rendszert épített ki és lebontotta a jogállamiság kereteit, vagy csak túl sok nagy ember tyúkszemére lépett rá az EU-ban.

Ezt oldaltól függően mindenki döntse el maga.

Hirdetés

Egy biztos: sok ellenséget szerezett magának, és a nagy baj, hogy ezek az ellenségek elkezdtek szövetségre lépni egymással.

Legalábbis vannak erre utaló jelek.

Mik a vészjósló ómenek?

A magyar 7-es cikk szerinti eljárásban még a mostani uniós elnökség alatt továbblépne az EU.

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa azt mondta, hogy még a jelenlegi portugál elnökség alatt szeretnének a hetes cikkely szerinti eljárásban előre lépni.

Vagyis 2022-ig ezt meglépik, ledobhatják Magyarország kormányára a politikai atombombát.

A pénzmegvonások és politikai támadások mellett Merkel maga sem segít többé Orbánnak. Korábban is rengeteg vitája volt a magyar kormánynak az EU-val, de Merkel “mindig kijárta” Orbánnak az utat, kvázi a Magyarországon ténykedő nagy német multik miatt segített, Orbán így “érinthetetlen volt”.

Az utóbbi hírek szerint azonban Merkel végleg levette a kezét Orbánról.

Ehhez jön még hozzá az is, hogy Trumpot akarta Orbán amerikai elnöknek, ehelyett Joe Biden lett az, aki hadat üzent minden illiberális demokráciát vagy diktatúrát építgető országnak, hogy “le lesznek bontva” a rendszereik.

Hirdetés

Joe Biden stábjában ráadásul van magyar származású tanácsadó is, aki szintén azt mondta, hogy Joe Biden “rajta tartja a szemét” Magyarországon.

Vagyis álmatlan éjszakákat okozhat még Orbánnak a 2022-es választásokig.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.