CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

A Vatikán szerint LÉTEZNEK földönkívüliek, és más bolygókon is elterjesztették a kereszténységet

Megdöbbentő kijelentések, melyek előkészítik a földönkívüli világok létezésének bejelentését? A Vatikán megkerülheti a hitéleti válságot, elképesztő teóriával álltak elő!

Egyre többször beszél az egyház és a Vatikán a földönkívüliek lehetséges létezéséről.

Ezzel sok konteó szerint kvázi megágyaznak annak a bejelentésnek, melyet bizonyos berkekben évek óta beszélnek: hogy hamarosan bejelentik majd az idegen civilizáció létezésének biztos bizonyítékait.

Hirdetés

Gondoljunk bele: a nagy Felfedés elkerülhetetlen, csak idő kérdése, míg felfedezünk egy másik civilizációt.

A legnagyobb kihívással alighanem a keresztényeknek kellene megküzdeniük, mivel a keresztény hitbe a legnehezebb más intelligens lények beleillesztése, nyilatkoztak a keresztény gondolkodók az Egyesült Államok Fejlett Védelmi Kutatási Projekt Ügynöksége (DARPA) által megrendezett találkozón, a 100 Year Starship szimpóziumon, ahol a Naprendszeren kívüli utazás körüli kérdéseket vitatták meg a szakértők.

“Más szavakkal Jézus a klingonokért is meghalt volna?’ – kezdte beszédét Christian Weidemann, a németországi Ruhr Egyetem filozófia professzora a más világok meglátogatásának lehetőségeit filozófiai és vallási szemszögből vizsgáló bizottság előtt. “

A kereszténység szerint egy történelmi esemény közel 2000 évvel ezelőtt megmentette a teremtés egészét.

Ugye érzik az ellentmondást?”

Ha a teljes teremtés, ami magába foglal 125 milliárd galaxist, egyenként több százmilliárd csillaggal, ahogy azt a csillagászok tudni vélik, akkor mi van, ha ennek a töménytelen csillagnak egy-két bolygóján szintén fejlett civilizáció él?

Miért jött volna csak a Földre Jézus a világegyetem összes benépesített bolygója közül, magára hagyva Isten többi teremtményét?

Weidemann, aki önmagát protestáns kereszténynek vallja, több lehetséges magyarázattal is szolgált. Talán a földönkívüliek nem bűnösök, mint az emberek és ezért nincs is szükségük a megváltásra.

Mindazonáltal a mediokritás, vagyis a középszerűség elve, mely szerint semmi sem tüntet ki minket, “nincs valami hatalmas nyíl az égen, amely oda mutat, ahol mi élünk”, fogalmazott egykor Philip Morisson, amerikai fizikus, a SETI egyik alapítója, kétségeket támaszt a fenti okfejtéssel szemben.

Hirdetés

“Ha léteznek intelligens földönkívüli lények, nyugodtan feltételezhetjük, hogy köztük is akadnak vétkezők”

– folytatta Weidemann.

“Ezért, vajon Jézus őket is megmentette? Az állásfoglalásom szerint nem.

Ha pedig nem, akkor a mi helyzetünk rendkívül kivételes a világegyetem intelligens lényei között”

Egy másik lehetőség, hogy Isten többször is megtestesült és minden egyes lakott bolygó megmentésére leküldött magából egy változatot.

Azonban azon kalkulációkból kiindulva, hogy mennyi civilizáció létezhet az univerzumban és milyen hosszú egy bolygó és civilizációja várható túlélése, Isten inkarnációinak körülbelül 250 helyen kellett volna egyidejűleg jelen lenniük, feltételezve, hogy minden inkarnáció körülbelül 30 évig tartott

– számolgatott Weidemann, aki szerint, ha Isten valóban testet öltött és Jézus Krisztus születésével emberi alakot öltött, akkor ez nem lehetséges.

“Ha az életet máshol is felfedezik, akkor mindezt alaposan meg kell vitatnunk” – mondta Thomas Hoffmann protestáns lelkész.

Szerinte ez igen kényes kérdéseket fog feszegetni. Bár az intelligens élet felfedezése valószínűleg mély önvizsgálatra kényszeríti majd az összes hívőt, bármilyen vallási felekezethez tartozzanak is, a kereszténység lehet az első és egyetlen, ami belebukhat az új ismeretekbe.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.