A világ legegészségesebb itala: vér és értisztító, és véd a ráktól
Sokan nem ismerik,d e olyan “lórúgással” felérő erőt ad a szervezetnek és az immunrendszernek, hogy sokan orvost sem láttak, mióta kipróbálták.
Magas káliumtartalma miatt hatékonyan szabályozza a vérnyomást. Mivel antioxidánsokban gazdag, a bőrre is jó hatással van: segíthet fiatalon tartani és megakadályozni a ráncok kialakulását.
A lila káposztában több a C-vitamin, mint a narancsban.
Ez, az antioxidánsok és az A-vitamin erősíthetik az immunrendszer működését, segíthetnek kiüríteni a méreganyagokat a testből, ezáltal javíthatják az anyagcserét.
Plusz a káposzta nyersen fogyasztva hozzájárul a csontok erősítéséhez, az ízületi fájdalmak és gyulladások megelőzéséhez.
Kutatások során kiderült az is, hogy dupla olyan antioxidáns hatással védi a szervezetet, mint a C-vitamin.
Glukozinolát tartalma a tüdő-, gyomor, vastagbél- és végbélrák ellen védi szervezetünket.
Kellemesen savanykás és pikáns a csillagánizstól.
Nagyon finom!
A káposzta viszont még nem elég savanyú benne, így azt leszűrtem, lemostam, besóztam, és üvegbe tettem.
Felöntöttem a lével, és adok neki még egy hetet szoba hőmérsékleten.
Összetevők:
- 1/4 lilakáposzta
- 1 pici darab gyömbér hámozva és szeletelve
- 2 db csillagánizs
- 1 ek cukor (ettől nem kell megijedni, mert a 4. nap végére teljesen átalakul csodás probiotikus itallá!)
A 3 literes üveget addig töltsük vízzel, hogy picivel az üveg nyaka fölé érjen.