Tech-KütyükTudomány

A világelit már építi a Föld feketedobozát, ami mindent eltárol, ha kipusztulunk

“Ha a világ elpusztul, innen is tudni lehet majd, hogyan jutottunk odáig.” Készülnek valamire?

Már tudnak egy globális veszélyről, ami mindent eltörölhet? Vagy túlzott óvatosság…?

Ki mit gondol?

Hirdetés

A tasmániai sivatagban elhelyezett acéldobozban merevlemezek találhatók, amelyek többek közt a felszíni hőmérséklet-változásról rögzítenek adatokat. Ha a világ elpusztul, innen is tudni lehet majd, hogyan jutottunk odáig.

Az Earth Black Box nevet viseli az a különleges projekt, amelynek keretében egy hatalmas acéldobozt (amolyan feketedobozt) helyeznek el Tasmániában, egy fennsíkon

– írta meg az ABC News.

A szerkezet adattárolás miatt készül, és elsősorban a klímaváltozás elleni lépésekről gyűjt és raktároz el információkat.

A tárolót a Clemenger BBDO nevű cég és a Tasmániai Egyetem kutatói találták ki, saját bevallásuk szerint azért, hogy ha a Föld elbukja a klímaváltozás elleni küzdelmet, legyen valami, amiből az utánunk jövők megtudhatják, hol hibáztunk.

A tároló ezért nem csupán a felszín vagy a vizek hőmérséklet-változását fogja nyomon kísérni: nézi majd a fajok kihalását, a légkör szén-dioxid-tartalmát, és az energiafelhasználást is.

A rendszer egy 3 méter magas acélbevonatba lesz építve, egyébként pedig teljesen önellátó.

A kutatók úgy készítik, hogy az internethez is csatlakozhasson, és megőrizze a klímaváltozás témájában megjelent cikkeket, a közösségi médiában megjelent bejegyzéseket, illetve a klímakonferenciákon elhangzott határozatokat, ígéreteket.

A világelit már tudhat valamiről?

A hír kapcsán ahogyan az lenni szokott, felröppentek különféle teóriák arról, hogy miért is volt ennyire fontos valójában ennek a fekete doboznak a létrehozása.

Hirdetés

Egyesek véleménye az, hogy a világelit már tud egy közelgő kataklizmáról, és ezért építette meg a szerkezetet.

Tehát nem csak egyszerű elővigyázatosságról van szó, hanem titokban konkrét információkkal rendelkezik a bolygót irányító felső tízezer.

Mit gondoltok?

Lehet benne valami, vagy tényleg csak túlzó óvatosság?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.