CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Amit csak kevesen tudnak Ferenc pápáról: titkok, amit nem hangoztat a média

Avagy a pápa „magyarázatra szoruló” múltja…? Részt vett egy emberrablásban, gyerekként majdnem meghalt… A pápa múltja ahogyan kevesen tudhatták, avagy a „rögös” gyerekkor.

Ferenc pápa egészen szövevényes gyerekkorra tekint vissza, és egy titokzatos betegségre, melynek következtében gyakorlatilag a fél tüdejét elvesztette.

Egy korábbi cikkünkben már beszéltünk Ferenc pápáról és az őt övező bizarr érdekességekről, ami nagy sikert aratott, most itt az újabb rész.

Hirdetés

Ferenc pápa gyerekkora is tart némi meglepetést, nem is keveset.

Nem mellesleg alig hallani a mainstream médiában arról, hogyan is cseperedett fel, mi is a pontos háttere az egyház vezetőjének.

Majdnem meghat gyerekként

Apja, Mario José Bergoglio 22 évesen érkezett szüleivel Olaszországból Argentínába, kezdetben az argentin vasútnál kapott állást, később pedig könyvelőként dolgozott; anyját, Regina María Sívorit már ott ismerte meg. Ferenc az elsőszülött öt gyermekük közül.

Egy fiatalkori légúti betegség miatt eltávolították tüdejének egy részét, mivel akkor még – megfelelő antibiotikum híján – ez az életmentő lehetőség állt csak rendelkezésre.

Van két öccse, és két húga, akikről alig beszél

Kevesen tudják, de ferenc pápának van két öccse (Óscar Adrián, Alberto Horacio) emellett pedig két húga (Marta Regina, María Elena) született még.

Teljes neve

Ferenc pápa teljes neve latinul: Franciscus.

Azonban a születési anyakönyvi kivonatában a „Jorge Mario Bergoglio” szerepel.

Állítólag „részt vett” egy emberrablásban

1972–73-ban novíciusmesterként szolgált, majd 1979-ig a jezsuita rend argentin tartományfőnöke volt.

Ebben az időszakban, az argentin katonai diktatúra idején, annak ellenzékét sok atrocitás érte, többek között két jezsuita pap – a magyar Jálics Ferenc és Orlando Yorio – elrablása is.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban többen megvádolták Bergogliót, hogy részt vett az emberrablásban, vagy legalábbis nem tett ellene eleget. 2005-ben per is indult ellene az ügy miatt; a vádakat végül ejtették, de szerepe a történtekben a mai napig vitatott.

Jálics Ferenc Bergoglio pápává választása után úgy nyilatkozott, hogy nem miatta hurcolták el őket, illetve abban, hogy a történtekben Bergoglio milyen szerepet játszott, nem tud állást foglalni.

Jálics és Bergoglio az események után több évvel tudott találkozni egymással, hogy megbeszéljék a történteket.

Majdnem „beelőzte” XVI. Benedek pápát

2005-ben részt vett II. János Pál pápa temetésén, a sede vacante időszakában.

A pápaválasztáson a kiszivárgott hírek szerint Ratzinger bíboros után ő kapta a legtöbb szavazatot:[6] egy bíboros névtelen feljegyzései alapján akkor az első választási fordulóban 10, a másodikban 35 és a harmadikban 40 szavazatot kapott, mielőtt Ratzingert pápává választották volna a negyedik körben.

vagyis kis híján megelőzte benedek pápát, és ha így történt volna, talán Benedek pápa soha nem lett volna pápa, már scak túlzottan idős kora és rossz egészségi állapota miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.