Tech-Kütyük

Apa és fia az egész világot forradalmasító villanymotort épített: a Teslát is nyugdíjba küldhetik

Háromszoros nyomatékot és megduplázott teljesítményt ígérnek. Ha bejön nekik a dolog, akkor az egész világ közlekedését átalakíthatják és találmányuk végigsöpörhet a Földön.

Az apa és fia vállalkozásaként induló Linear Labs nevű vállalat nem akármit állít.

Mégpedig azt, hogy egy olyan különleges, minden eddiginél pontosabban és erősebb villanymotort fejlesztenek, mely a piacon jelenlévő motoroknál jóval nagyobb teljesítményre képes.

Hirdetés

Emellett a fogyasztása minimális.

Ha valóban igaz az amit állítanak, akkor azzal még akár a Teslát is nyugdíjba küldhetik Elon Muskkal együtt.

Az elektromos motorokról azt kell tudni, hogy bár elkezdtek rohamtempóban terjedni, lásd maga a BMW is áttért a villanyomorotokra és ezt tartja követendő direktívának más nagy autógyártó is, ennek ellenére még mindig hagy némi kívánnivalót maga után a hatékonyságuk.

A fordulatszámuk miatt nagy probléma a sebességváltó rendszer valamint a kerék fordulatszáma is.

A kerekek fordulatszámát ugyanis csökkenti, miközben a nyomatékot a sokszorosára növeli, ezzel közel 10.000 RPM-et “vesz ki” a motor erejéből, hatékonyságából.

Úgy tűnik, hogy Brad és Fred Hunstable technológiája viszont ezeket a problémákat is megoldhatja.

Az általuk fejlesztett villanymotor minden eddigi villanymotornál fejlettebb, és 5-10 évvel előrébb jár bármilyen más fejlesztésnél.

Egy olyan elektromos turbinát alakítottak ki, aminek nem kell gyorsan forognia ahhoz, hogy megteremtse a megfelelő nyomatékot és energiát a járművek meghajtásához.

Emellett óriási terhet vehet le az autógyártókról, mivel lehetővé teszi az t, hogy rengeteg változtatást végezzenek az autókban, ezzel ugyanis súlyt takaríthatnak meg, mivel nincs szükség a sebességváltóm rendszerre.

Hirdetés

Ezzel egyúttal az akkumulátor méretét is drámai mértékben le lehetne csökkenteni, ami megint csak csökkenti az autók súlyát és növeli majd a stabilitását is.

ha ez az egész turbinarendszer elkészül, a alapjaiban változtatja meg az autók felépítését és a teljes közlekedést.

A fenti videó remekül bemutatja, hogy a robbanómotor feltalálása óta miért lehet ez a legnagyobb előrelépés, kvázi mérföldkő az autótörténelemben.

Szerintetek mikor lesz elérhető?

Ha tovább csiszolnak rajta dolgokat és elkezdik terjeszteni, akkor vége lehet a jelenleg használt robbanómotoroknak, méghozzá véglegesen.

Ezzel ugyanis az elektromos motorok teherbírása és teljesítménye drasztikusan megnövelhető, vagyis azt sikerül végleg leküzdeni, ami régóta volt probléma és ellenérv ezen motorok ellen.

Ezzel pedig végső soron nem csak a globális energiaválságot tudják orvosolni, de a károsanyag kibocsátást akár a nullára lehetne csökkenteni.

Vagyis az egész világra hatással lenne, és akár a klímaváltozás hatásait is vissza lehetne vele fordítani…

A kérdés csak az, hogy mit szól majd hozzá a fosszilis energialobbi…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.