CímlapsztorikMisztikumTudomány

Apokalipszis szélén álló földönkívüli civilizációkról beszélnek a tudósok

Megdöbbentő elmélettel álltak elő, ha ez igaz, akkor kidobhatjuk mindazt, amit eddig a tankönyvekből tudunk.

Létezhetnek rajtunk kívül intelligens életformák – ezt a tudósok szinte biztosra veszik.

Azt is elmondták, hogy miért.

Hirdetés

A legfrissebb kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy már csak pusztán matematikai alapon több mint 30 fejlett civilizáció élhet csak a mi galaxisunkban.

és akkor ha számba vesszük, hogy több száz, vagy ezer millió galaxis is lehet akár, akkor már lehet fogalmunk arról, hogy valójában nyüzsög az élettől a világmindenség.

A nagy távolságok miatt azonban sterilnek tűnik a kozmosz, és teljesen rosszul, rossz helyen, rossz jelek alapján kutatunk a földönkívüliek után – állítják a tudósok.

A csillagászok szerint ugyanis ha valóban vannak az univerzumban rajtunk kívül intelligens életformák és civilizációk, akkor addig egészen biztosan nem találkozhatunk velük, amíg valami óriási katasztrófa nem történik a bolygórendszerükben.

Caleb Scharf, a Columbia Egyetem asztrobiológusa a Scientific American tudományos lapban közzétett tanulmányban arról írt:

Hogy jelenleg nyugalomban élhetnek a földönkívüli közösségek szerte a galaxisunkban és a világegyetemben, mivel egyelőre semmilyen veszély sem fenyegeti őket.

Amíg minden flottul működik, és nem forog kockán a túlélésük, addig szinte biztosra vehetjük, hogy nem fognak üzeneteket küldözgetni a kozmoszba.

Ez egy végső SOS szignál lenne, amikor már minden kötél szakad.

Ráadásul a fejlett, jól működő civilizációk előfordulhat hogy szándékosan nem is kívánják felhívni magukra a figyelmet.

Hirdetés

Mindez azonban hirtelen megváltozna, ha eljönne számukra a végítélet, ezért könnyen lehet, ha rádióhullámokat vagy egyéb frekvencián érkező jeleket fognánk tőlük, azok vészjelzéseknek bizonyulnának.

“Lehetséges, hogy az érzékeny, technológiailag fejlett fajok a negatív változást traumaként értékelnék, ezért a kitört pánik miatt az egész galaxis tudtára adnák, milyen tragédia történik náluk.”

“Még közelében sem vagyunk annak, hogy értelmes élet nyomait fedezhessük fel szerte a galaxisban. Ehhez még az emberiségnek is fejlődnie kell.”

Szerintetek is így lehet,

Könnyen lehet, hogy a világ akkor fedez majd fel egy másik civilizációt, ha az bajban lesz…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.