CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Áttörés: bárki átélheti a halált és visszajöhet “odaátról”, ígéri egy nagyvállalat.

Az ausztráliai Melbourne-ben sikerült “legyőzni a halált”.

Döbbenetes és korszakalkotó, mindenki újra fogja gondolni azt, hogy mi is az élet és mit jelent a halál és hogy mi van odaát.

Mindenkinek az életében vannak olyan időszakok, amikor foglalkoztatja az elmúlás gondolata, és az, hogy mi történik velünk azután, hogy örökre lehunyjuk a szemünket

Hirdetés

A halált egészen eddig legyőzhetetlennek gondoltuk, és mindenki úgy tekint rá, hogy amikor bekövetkezik, akkor ez valami megmagyarázhatatlan és visszafordíthatatlan.

Egyre több jel utal rá ugyanakkor, hogy a halállal még nincs vége mindennel, és a testünk halálát a tudat valójában túlélheti.

Ezt pedzegeti egyébként Sir Roger Penrose Nobel-díjas tudós és kollégája, David Hameroff elmélete, amiről itt írtunk részletesen.

Most pedig egy ausztrál vállalat jelentette be, hogy megvan az áttörés, midenki átélheti a halált, hogy milyen elmúlni, és vissza is lehet “jönni” onnan.

Melbourne-ben a Victoria Nemzeti Galériában a Shaun Gladwell Passing Electrical Storms című kiállításon Gladwell létrehozott egy „kiterjesztett valóság” (XR) élményt, ami lehetővé teszi, hogy meghaljunk.

Egyúttal lássuk, mi történik körülöttünk, mi van “odaát”.

A szimuláció végigvezeti a résztvevőket a meghalás folyamatán a szívmegállástól az agyhalálig.

Egy croom12 néven ismert TikToker, aki kipróbálta az élményt, elmondta, hogy az embereket lefektetik, az ágy elkezd vibrálni.

@croom12

Its Actually pretty hectic. Doctors trying to revive you, vibrating bed and floating into space.

♬ original sound – Marcus

Majd ezt követően „leáll a szív”, ezután pedig orvosok vesznek körül, és eljátsszák, hogy nem sikerül újraéleszteniük.

Hirdetés

Ezt követően a tiktoker elmondása szerint „felkúszol az orvosok mellett az űrbe” és a VR-élmény részeként „láthatod magad kívülről a szemüvegben”, hogy igazán testen kívüli legyen az élmény.

Természetesen, ha valakinek akkor és ott túl soknak bizonyul az élmény, ha felemeli a kezét, azonnal megszakítják a szimulációt.

Ez persze virtuálisan tesz csak lehetővé, hogy átéljük a halált, majd “vissza is jöjjünk”, mégis forradalmi áttörést remélnek tőle.

Eleve sok olyan teória létezik, miszerint a halál is csak egy illúzió, és kvantumszinten nem pusztulunk el, csak kilépünk a testünkből, ahogyan a legtöbb halálközeli élményből visszatérő beszámol róla.

Ha a testet képesek fizikai értelemben megmenteni, akkor az éterben, vagy egy másik síkban keringő tudat “visszaszállhat” a testbe egyes elképzelések szerint.

A tudománynak még komoly kísérletekre van szüksége ahhoz, hogy közelebb kerüljük a megoldáshoz.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!